RAT u Ukrajini – 740. dan.

РАТ У УКРАЈИНИ: Украјинци извели масовни напад дроновима на Крим; Огласио се Зеленски

Foto: Tanjug/AP

Zelenski: Sirski ima kart blanš za kadrovske promene, očekujem konkretne predloge

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski ima „kart blanš“ za sve kadrovske promene u vojsci i štabovima. Zelenski je u video obraćanju rekao da početkom sledeće nedelje, kada se Sirski vrati sa linije fronta, očekuje njegove konkretne predloge u vezi sa daljim promenama u vojsci i planiranim akcijama, prenosi Ukrajinska pravda.

– Svi ukrajinski komandanti moraju poznavati front, osećati front, stvarne potrebe, moraju zaista biti uz vojnike, narednike, biti takvi kakvi moraju da budu kako bi bili postignuti ukrajinski ciljevi – istakao je Zelenski.

Sirski je u subotu najavio kadrovske promene među komandantima brigada čiji postupci, prema njegovim rečima, predstavljaju pretnju po život i zdravlje podređenih, prenosi Tanjug. 

MO Rusije: Uništeno 38 ukrajinskih dronova iznad Krima

Ruska vojska uništila je noćas 38 dronova Oružanih snaga Ukrajine iznad Krima, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusije. Prethodno je Ministarstvo saopštilo da su četiri ukrajinska drona uništena iznad Belgorodske oblasti i jedan iznad Lenjingradske oblasti, prenosi Interfaks.

Krimski most bio je zatvoren za saobraćaj na dva sata. Od početaka napada na Ukrajinu u februaru 2022. godine, Rusija gotovo svakodnevno saopštava o napadima ukrajinskih dronova na pogranične i centralne oblasti, kao i na Krim.

BONUS VIDEO:

RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst