Dok se Novak Đoković sprema za nove teniske izazove, tragajući za načinom kako da se konačno u 2024. domogne finala i titula, jer nije uobičajeno da prođe i april a da je on bez trofeja, njegov kolega iz Rusije Andrej Rubljov konačno prestaje da se pita „mogu li ja ikoga više da pobedim?!“

ШТА УРАДИ РУС?! Андреј Рубљов опет имао излив беса, али публика у Мадриду ово није очекивала (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Rubljov je takmičarsku 2023. završio kao peti na ATP listi sa 4.805 bodova.

Sada je osmi sa 3.830, što i ne čudi jer je Rus upao u seriju očajnih rezultata (nastavljajući da besni, mada ne onoliko kao u slučajevima samopovređivanja reketom kada mu nije išlo).

Činilo se da ga i u Madridu čeka rana eliminacija, jer je u taj-brejku prvog seta gubio sa 0:5 od Španca Alehandra Davidoviča Fokine.

Besneo je i tada, doduše, „samo“ urličući…

… a onda je ne samo „stigao“ rivala, već je potom spasao i pet set lopti, pa na kraju trijumfovao sa 7:6(10), 6:4 i plasirao se među 16 najboljih u Madridu.

„Bilo me je briga za sve!“ – Andrej Rubljov o crnoj seriji i preokretu protiv Fokine

Otkako se drao na linijskog sudiju u Dubaiju, zbog čega je izbačen sa turnira, teniser na koga je Rusija umela i te kako da bude ponosna, a koji je Novaka Đokovića pobeđivao i u Beogradu – odigrao je pet mečeva i dobio samo jedan do dolaska u Madrid.

A u španskoj prestonici, posle četiri uzastopna poraza, ostvario je dve pobede.

– O, osećaj je sjajan! Nisam odavno imao takvu seriju pobeda – rekao je uz osmeh, dodajući: – Baš dugo se nešto tako nije desilo, videćemo dokle ću dogurati.

Sledeći rival mu je Talon Grikspor, koji se pobrinuo za jedno od dva nedeljna iznenađenja na mastersu u Madridu, no – Rus je imao još nešto zanimljivo da kaže.

Priznao je, prilično šokantno, da je već bio digao ruke kada je gubio sa pet razlike u taj-brejku.

– Ne znam kako sam ovo dobio. Alehandro je servirao stvarno veoma dobro, imao neke izvrsne poene. Ja i nisam imao neke šanse, a na 0:5 u taj-brejku sam psihički već bio „otišao“. Naredna dva poena sam odigrao kao da me je baš briga za sve. Ali, nekako sam ih dobio. A onda sam odjednom gubio sa 2:5 i trebalo je da serviram, pa sam rekao sebi „Hajde probaj da ‘sačuvaš’ servis, možda bude 4:5. I, rezultat je postao tesniji, pa sam nekako i uspeo da se vratim – priznao je Andrej Rubljov.

Kad igra Novak Đoković?

Nole je rešio da ne učestvuje na mastersu u Madridu, ali se očekuje da nastupi uskoro – na sledećem turniru iz ATP serije 1000, u Rimu, koji počinje 8. maja, a završava se 19.

Međutim, interesantno je da na Đokovićevom zvaničnom internet sajtu još nema nikakvog obaveštnja – koji je to tačno sledeći turnir na kome će srpski as igrati.

Pratite zato i dalje sve vesti o Novaku i tenisu na sportskim stranicama „Novosti“. Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković – Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst