Jelena Rozga stekla je veliku popularnost kao pevačica grupe „Magazin“, ali je njeno prvo pojavljivanje pred televizijskim kamerama bilo sad već davne 1996. godine.

Jelenini majka Marija i otac Ante su primetili njen talenat za muziku i ples, pa su je sa sedam godina upisali u osnovnu, a zatim i u srednju baletsku školu.

Međutim, ljubav prema pevanju je oduvek bila tu, pa se Jelena prijavila na festival „Dora“ 1996. godine sa pesmom koju je radio Tonči Huljić, „Aha“.

Foto: Printscreen/You Tube

 

Tada je imala samo 19 godina, a na binu je izašla u beloj baletskoj haljini, plešući kao balerina, a zauzela je visoko drugo mesto.

Mnogi su već tada predviđali da će upravo ona biti nova pevačica popularne grupe „Magazin“ čiji je osnivač Tonči Huljić. I nisu pogrešili, tako je i bilo!

Od ovog nastupa Jelena je svoje baletanke zamenila visokim potpeticama i mikrofonom.

Foto: Printscreen/You Tube

 

Već iste godine, u čuvenoj splitskoj grupi „,Magazin“ zamenila je tadašnju pevačicu Danijelu Martinović, što se pokazalo kao pravi potez s obzirom na to da je grupi vratila veliku popularnost iz 80-ih.

Nakon uspešne saradnje 2006. odlučila je da krene u solo vode, a njena popularnost danas govori u prilog tome da je učinila pravu stvar.

Ceo nastup možete pogledati u videu ispod.


sledeća vest

Originalni tekst