FUDBALERI Fenerbahčea su u 35. kolu turske Superlige za rivala imali jednu od najslabijih ekipa tamošnjeg prvenstva, a ne samo da nisu ostvarili pobedu, već su doživeli kiks zbog kog su, najverovatnije, ostali i bez šampionske titule.

СРБИН ТРАГИЧАР: Душан Тадић коштао Фенербахче титуле у Турској? (ВИДЕО)

FOTO: Profimedia

Posle nedavnog remija protiv Sivaspora (2:2), „Fener“ je pao na četiri boda zaostatka za vodećim Galatasarajem i nadao se, kako se šampionat bliži kraju, da će najveći rival i sam grešiti, te bar dvaput pokleknuti i tako omogućiti da titulu prigrli klub za koji igra kapiten srpske reprezentacije, Dušan Tadić.

Ali, upravo je Tadić bio jedan od tragičara protiv Konjaspora, ekipe koja je tek 16. na tabeli – tik iznad crte koja deli one koji ispadaju u drugu ligu, od onih koji opstaju u elitnom društvu.

Na gostovanju Konji srpski as je imao izvrsnu priliku da u 21. minutu dovede Fenerbahče u vođstvo, ali zicer  nije iskoristio…

Svi naredni pokušaji njega i saigrača – završili su, otprilike, isto tako, a u završnici se čak činilo da sva tri boda ostaju domaćinu, jer je Konjaspor u izvrsnoj kontri zatresla mrežu „Fenera“ …

… no, posle VAR-intervencije, pogodak je poništen zbog ofsajda.

Meč je okončan rezultatom 0:0, što je najviše obradovalo vodeći Galatasaraj.

Naime, tri kola pre kraja prvenstva Turske, na tabeli vodi upravo „Galata“ sa 96 bodova, a Fenerbahče sada ima šest manje, 90.

Pritom, Galatasaraj je bolji u međusobnim mečevima (3:0 na svom terenu protiv „Fenera“, 0:0 u gostima) pa mu se, pre svega zbog bodovne razlike, već sada smeši titula.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst