REZULTATI istrage pokazuju da je teroristički napad u Krokus siti holu bio planiran, u kojem je poginulo 139 ljudi, rekao je predsednik Istražnog komiteta Ruske Federacije Aleksandar Bastrikin.

ПОВЕЋАО СЕ ЦРНИ БИЛАСН НАПАДА НА У МОСКВИ: Шеф истражитеља реферисао Путину (ВИДЕО)

Foto Tanjug

-Prvi rezultati istrage pokazuju da je teroristički napad pažljivo planiran i pripremljen. U napadu je poginulo 139 ljudi, a ranjeno je 152, rekao je Bastrikin ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

Pucnjava i požar dogodili su se 22. marta uveče pre koncerta u Krokus siti holu u Krasnogorsku kod Moskve. Dopisnik RIA Novosti koji je prisustvovao incidentu javio je da je nekoliko maskiranih i bez maski muškaraca upalo u salu, pucali na ljude iz neposredne blizine i bacali zapaljive bombe.

Teroristi su u 19.58 došli u krokus siti hol, u 20.11 napustili zgradu, kazao je Bastrikin.

ČUVARI IMALI ORUŽJE?

Čuvari koji su radili u Krokus siti holu imali su oružje, ali su ga držali u posebnoj prostoriji (u drugoj zgradi pored Krokus siti hola), rekao je zamenik Državne dume Aleksandar Hištajn.

-Poseduje ga (oružje – prim. urednika) privatna bezbednosna kompanija Krokus Profi, koja je čuvala Krokus, napisao je on na Telegram kanalu.

Međutim, iz skladišta nije odneto oružje, dodao je poslanik. Istovremeno, na ulazu su dežurali zaposleni u privatnom obezbeđenju bez naoružanja i posebne opreme.

Hinštajn je napomenuo da, prema zakonu, privatne bezbednosne organizacije ne mogu da organizuju oružane položaje na mestima gde ima ljudi. Prema njegovim rečima, bezbednjaci u svom naoružanju treba da imaju samo službeno oružje.

Generalno tužilaštvo ranije nije utvrdilo povrede u organizaciji obezbeđenja Krokus siti hola. Kako je za RIA Novosti rekao izvor blizak resoru, nije bilo potrebe za oružanim obezbeđenjem.

(ria.ru)

BONUS VIDEO – ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija i Iran sa zajedničkom budućnošću

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst