MINISTAR policije Bratislav Gašić, koji je večeras došao do Bora helikopterom, kako bi obišao pripadnike MUP koji traže nestalu Danku Ilić (2), napustio je Banjsko polje.

ПОСЛЕДЊИ СНИМАК: Министар Гашић напустио Бањско поље, ево шта се дешава на терену где је нестала Данка (ВИДЕО)

Foto: Novosti

On je sa terena na kom se vrši potraga i raščišćave otišao sa patrolama MUP koje su došle pod rotacijama.

Za sada nije poznato da li su bageri, koji su raščišćavali teren, završili sa prekopavanjem terena, ili su privremeno prekinuli rad.

Ministar je prema našim saznanjima došao da obiđe ljude na terenu koji već tri dana pokušavaju da odgonetnu sudbinu male Danke. Prethodno je na Banjskom polju prekinuto raščišćavanje, a zatim su, kako je javio novinar „Novosti“, stigla vozila policije pod rotacijom.

Danas je ispred pojate – kuće gde je Danka nestala stigao i bager – mašina kombinirka kako bi policija raščistila imanje koje je prepuno drva i šiblja. Paralelno sa tim, pripadnici MUP ponovo su pregledali šahte i jame u pomenutom naselju. Sve to u cilju pronalaska materijalnih dokaza koji će pomoći u pronalasku Danke. Bager je kasnije prešao i na imanje prekoputa, gde skuplja drveće i grane.

Nekoliko policijskih inspektora sa baterijskim lampama otišlo je na njivu gde se danas kopalo.

Podsetimo, nestanak male Danke prijavljen je policiji u utorak u 13 časova. Ubrzo je krenula potraga, prvi put u Srbiji je aktiviran i sistem Amber alert „Pronađi me“.

Teren u Banjskom polju pretraživali su i dobrovoljci,pripadnici MUP – spasioci, uključili su se i pripadnici specijalnih jedinica sa psima tragačima, korišćeni su i dronovi i termodinamičke kamere.

U sredu uveče MUP je objavio da se prestaje sa pretragom terena i da istraga ide u drugom pravcu.

Roditelji su pozvani u MUP na razgovor, oduzeti su im telefoni.

BONUS VIDEO –  POGLEDAJTE SNIMAK: Šta se iznosi iz kuće kod koje je nestala mala Danka

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst