KOŠARKAŠI Partizana igraju veoma važan meč u Evroligi. Crno-beli se bore za plej-in, a naredni rival na tom putu im je Olimpijakos. Utakmicu koja se igra u „Areni“ možete da pratite uživo na portalu „Novosti“.

ПАРТИЗАН - ОЛИМПИЈАКОС: Црно-бели играју врло важан меч у Евролиги

FOTO: Tanjug

Druga četvrtina: Partizan – Olimpijakos 28:28

18′ –

17′ – Velike probleme u napadu imaju crno-beli u drugoj četvrtini. Postigli su samo šest poena za šest i po minuta. Mekisik je realizovao oba slobodna bacanja.

16′ – Udario je Smailagić rampu Rajtu, a onda je na drugoj strani pogodio trojku. Zanimljivo sva tri dosadašnja pogotka van linije 6,75 za domaće delo su visokih igrača. Nova izgubljena lopta za domaće. Rajt je krenuo u kontru i iznudio je dva bacanja nakon faula Balše Koprivice. Sada je oba puta bio precizan.

15′ – Pogodio je flouter Vilijams-Gos, ali koš nije priznat pošto je prilikom prodora faulirao Pantera. Ušao je Partizan u seriju izgubljenih lopti. Od početka meča je ovo sedmi prodati posed.

14′ – Opet je Panter pogodio šut sa poludistance. Rajt je na drugoj strani bio polovičan sa linije penala. Ukrao je Vilijams-Gos loptu Avramoviću i lako poentirao. Morao je tajm-autom da reaguje Željko Obradović.

FOTO: Tanjug

12′ – Izborio se Kaminski za dva slobodna bacanja nakon što ga je faulirao Luk Sikma. Polovinač je bio Amerikanac sa linije penala. Trojku je pogodio Mozes Rajt kome je prva trojka u Evroligi ove sezone.

11′ – Obe ekipe nisu iskoristile prvi napad u drugom kvartalu. Naneli je potom promašio otvorenu trojku.

Prva četvrtina: Partizan – Olimpijakos 22:17

10′ – Doužer nije pogodio trojku i Vilijams-Gos je to iskoristio te uspeo da poentira tako što se zaleteo od svog koša.

10′ – Još jednom je sa poludistance precizan bio Panter. Probio je Kaminski odbranu rivala i snažno zakucao. Zaborabili su potom Papanikolaua u odbrani koji je došao do lakih poena.

FOTO: Tanjug

9′ – Veoma dobro igraju crno-beli. Odbrana odlično funkcioniše, dok se u napadu biraju dobra rešenja. Fal je na drugoj strani uspeo da zakuca.

8′ – Prošao je Kenan pored Pantera i uspeo je da poentira. Na drugoj strani Kaminski je bio precizan van linije 6,75.

7′ – Opet je domaćin poentirao posle ofanzivnog skoka. Olimpijakos za sada to ne može da iskontroliše. Pogodio je sa poludistnce Doužer.

5′ – Kaboklo je dobro otvorio utakmicu, sada je Brazilac snažno zakucao. On je već na sedam poena.

4′ – Piters je pogodio trojku pod faulom, realizovao je i dodatno bacanje. Panter se upisao u strelce. Partizan za sada dosta problema zadaje rivalu na ofanzivnom skoku.

3′ – Ostao je sam Kenan i kaznio je to pogotkom za tri poena. Borili su se domaći igrači i uspeli su posle dva ofanzivna skoka da dođu poena preko Kabokla.

2′ – Težak šut je pogodio Papanikolau. Prve poene postigao je i Ponitka koji je lako poentirao posle dobre asistencije Kaminskog.

1′ – Prvi napad gosti nisu iskoristili, trojku je promašio Kenan, dok je na drugoj strani precizan van linije 6,75 bio Kaboklo.

Partizan meč počinje u sastavu: Pi Džej Doužer, Kevin Panter, Mateuš Ponitka, Bruno Kaboklo, Frenk Kaminski. Olimpijakos duel kreće u petorci: Tomas Vokap, Ajzea Kenan, Kostas Papanikolau, Alek Piters, Mustafa Fal.

Uoči meča:

Prvi mel u Pireju bio je veoma uzbudljiv, a slavio je tim Jorgosa Barcokasa posle produžetka sa 98:94. Tada su Beograđani propustili odličnu priliku da naprave brejk.

Partizan je prošle sezone u prestonici Srbije ubedljivo trijumfovao sa 90:75. Tada grčku ekipu zbog bolesti nije predvodio Barcokas.

Što se ovog susreta tiče, Zek Ledej ponovo neće biti u sastavu, dok su sa druge strane van tima ostali Mihalis Luncis, kao i srpski dvojac Nikola Milutinov i Filip Petrušev.

Crno-beli su trenutno na 11. mestu na tabeli sa učinkom 14-17, koliko imaju Armani, Efes i Valensija. Olimpijakos je na petoj poziciji sa 19-12.

BONUS VIDEO: Ulazak Željka Obradovića na finale Kupa Radivoja Koraća

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst