Rusija je noćas izvela velike napade na energetsku infrastrukturu u Ukrajini, a u njima su povređene najmanje dve osobe, objavili su ukrajinska vojska i lokalne vlasti.

„Tokom noći ruski okupatori izveli su novi veliki napad na Ukrajinu, koristeći razne tipove krstarećih raketa“, saopštila je ukrajinska vojska.

Kako je navela vojska, ispaljeno je ukupno 34 raketa, od kojih je 21 oborena.

Ministar energetike German Galuščenko potvrdio je da su izvedeni napadi na objekte u tri regiona zemlje, dok je energetski holding DTEK saopštio da su u „masovnim udarima“ oštećene četiri njihove termoelektrane.

Galuščenko je naveo da je „neprijatelj ponovo napao energetsku infrastrukturu zemlje“ i  da su oštećene instalacije u  Dnjepopetrovsku na istoku zemlje, i u Ivano-Frankovsku i Lavovu na zapadu.

Povređeni su 82-godišnja žena i 39-godišnji muškarac. Žena je povređena u artiljerijskom napadu na okrug Nikopolj u centru a muškarac u ruskom udaru na energetsku infrastrukturu u susednom okrugu Krivorizka, napisao je na Telegramu predsednik Saveta odbrane Krivog Roga Oleksander Vilkul. 

Post Views: 31

Originalni tekst