Marija Mikić otputovala je u Zagreb sa posebnim razlogom. Poznato je da njen glas i interpretaciju mnogi porede sa pjevačicama grupe Magazin, a posebno sa Jelenom Rozgom, a ona je sada dobila poziv koji se ne odbija.

Iako čuveni hrvatski muzičar i kompozitor, Tonči Huljić, odavno ne radi pjesme za druge, on je za Mariju napravio izuzetak.

Kako je Marija napisala na Instagramu, Tonči ju je pozvao i ponudio joj pjesmu, što je ona prihvatila sa oduševljenjem. Pjevačica je objavila zajedničku sliku iz studija, pa otkrila emociju koja je prožima:

“I eto tako…Odrasteš slušajući muziku koju je ovaj čovjek pravio, formiraš svoj pravac i ljubav prema muzici uz njegove melodije, maštaš da ćeš nekada i ti otpjevati neku njegovu pjesmu. Prvi put mi je njegova melodija i pjesma promijenila život kada smo snimili pjesmu “Rano” u novom odijelu. Ovaj put je drugačije. Kada je uslijedio poziv od Tončija nisam znala kako da se javim na telefon. Ako je san, neka me neko uštine. Danas smo snimili pjesmu koja će biti nešto posebno. Hvala Vam što ste mi ukazali povjerenje da pjevam i iznesem Vašu muziku i što ste mi ostvarili san koji sam mislila da će ostati nedosanjan. Ne znam ja kako da opišem ovaj osjećaj. Mala Maro, budi ponosna”.

(Express / CDM)

Originalni tekst