Gradonačelnik Dubrovnika, Mato Franković, na Fejsbuku je podelio preteće pismo koje je dobio i to zbog toga što je najveća balkanska zvezda Zdravko Čolić nastupao u Dubrovniku za Novu godinu.

Gradonačelnik Dubrovnika je na Fejsbuku napisao: „Čestitka za dobro jutro od ‘branitelja’ koji se nisu imali hrabrosti potpisati“ i podelio fotografiju pisma u kom se između ostalog navodi:

– Druže Frankoviću, kad smo mi branili Dubrovnik od četnika i srbadije 1991. godine, a ti danas pozivaš srpske pevače na Stradun kao Zdravka Čolića i druge koji su pevali četnicima na Palama. Teško ćeš zezati hrvatski narod. Poslednja opomena. Preoraćemo dinamitima celi Stradun, a tebe obesiti na jarbol u Stradunu – stajalo je u pismu.

Kako je navedeno, pismo su poslali hrvatski branitelji Tigrovi i 4. brigada Hrvatske.

Podsetimo, srpski pevači su se više puta susretali sa neprijatnostima u vidu otkazivanja ili zabrane koncerta u Hrvatskoj.

Naime, letos su predstavnici festivala na kojem je trebalo da nastupi niz srpskih izvođača odlučili da otkažu sve koncerte muzičara iz Srbije i to zbog pritisaka od strane Domovinskih pokreta koji vrše pritisak, kako su naveli, na političkoj i nacionalnoj osnovi. 

Obaveštavamo vas da otkazujemo sve planirane koncerte muzičara iz regiona. Naš primarni cilj ovog leta je bio da obezbedimo zabavu za sve goste našeg kraja, ali zbog velikih pritisaka na političkoj i nacionalnoj osnovi, pre svega onih u režiji „domovinskog pokreta“, prinuđeni smo da otkažemo sve navedene koncerte. Mišljenja smo da se u ovim mutnim političkim igrama, koje stvaraju veoma ružnu sliku o svima nama kao domaćinima, koriste uvaženi veterani. Cilj ovog projekta je zabaviti se, širiti prijateljstva i promovisati Hrvatsku kao destinaciju koja na isti način dočekuje sve svoje goste, bez obzira na poreklo, veru ili bilo koju drugu osnovu. Zahvaljujemo se svima koji su do sada posetili ostrvo i bili deo magične zabave – napisali su organizatori na Instagramu.


Originalni tekst