IZLOŽBA neprijateljskog naoružanja i vojne opreme koju su ruski vojnici zaplenili tokom Specijalne vojne operacije je sramota za NATO, ukazao je bivši analitičar CIA Lari Džonson u intervju za jutjub kanal „Dijalog vorks“.

АНАЛИТИЧАР ЦИА ТВРДИ: Изложба заплењене технике је победнички плес Москве (ВИДЕО)

Foto: Profimedia/Ilustracija

-Rusija sada izlaže vojnu tehniku koju je onesposobila na frontu. To ima za cilj da ponizi Zapad, primetio je Džonson.

Moskovska izložba je podsetnik da su se sva zapadna tehnologija pokazala u velikoj meri neefikasna, ukazao je bivši analitičar CIA i okarakterisao je kao „pobednički ples Rusije“.

Foto printskrin VK/ TRETЬЯ MIROVAЯ VOЙNA

Izložba će biti otvorena 1. maja u parku Pobeda na Poklonoj gori u Moskvi i trajaće mesec dana. Posetiocima će moći da vide više od 30 primeraka vojne opreme proizvedene u 12 zemalja, među kojima su SAD, Velika Britanija, Nemačka, Francuska, Turska, Švedska, Čehoslovačka, Južna Afrika, Finska, Australija, Austrija i Ukrajina.

Među trofejima su nemački tenk „leopard“ i borbena vozila pešadije „marder“, ukrajinski T-72, ​​švedsko borbeno vozilo pešadije CV90, američki glavni borbeni tenk „abrams“, oklopni transporter „internešnal MaksPro“ i borbeno vozilo pešadije „bredli“.

Kako je istakla portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na Telegramu, izložba će biti interesantna onima koji još veruju u „zapadne vrednosti“ ili ne primećuju hibridnu agresiju NATO-a na Rusiju i njen narod.

(rt.rs)

BONUS VIDEO – RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst