SPORTSKI savez Srbije potpisao je još jedan protokol o saradnji, ovoga puta sa Centrom za sportsku edukaciju i vežbanje. Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković žele da od ove godine pokrenu još jedan pilot projekat u čijem fokusu će biti procena posturalnog statusa dece u senzitivnim fazama rasta i razvoja, drugim rečima procena držanja tela kod dece predškolskog i mlađeg školskog uzrasta. Gosti Sportskog saveza Srbije bili su ispred Centra za sportsku edukaciju i vežbanje prof. dr Dejan Madić i predavač dr Zoran Milić.

НОВИ ПИЛОТ ПРОЈЕКАТ: Спортски савез Србије у сарадњи са Центром за спортску едукацију и вежбање

Sportski savez Srbije

– Svesni smo da promene u navikama modernog društva uveliko ostavljaju uticaj na razvoj dece, kao i na njihovo bavljenje fizičkom aktivnošću. Svakim svojim projektom Sportski savez Srbije trudi se da istakne važnost bavljenja sportom i rekreacijom i promoviše zdrav način života. Ovoga puta želimo da pokrenemo niz pregleda dece i utičemo na njihov pravilan razvoj konkretnim vežbama. Potpis protokola o saradnji je samo prvi korak, ono što sledi je odabir opština za ovu godinu u kojima ćemo pokrenuti projekat. Za ovu godinu glavni cilj je sagledati situaciju kod dece i uvideti njihove reakcije i ponašanje roditelja na preporuke koje će dobiti – rekao je predsednik SSS Davor Štefanek.

Ovaj projekat sadržaće tri dela, procenu posturalnog statusa dece sofisticiranom opremom Contemplas 3D neinvazivnim analizama, vežbanje dece po zasebnim preporukama, kontrola dece posle šest meseci.

– Ove godine biće sprovedene provere dečije posture u četiri opštine. Želimo da za početak vidimo kakvi su rezultati i što bolje ispratimo programe vežbi koje će roditelji dobiti, a deca raditi. Verujemo da će se posle šest meseci stanje popraviti, a da će deca steći naviku da se bave fizičkom aktivnošću i zauvek korigovati ono što je loše. Zato sa nestrpljenjem isčekujemo početak ovog projekta, a plan za sledeću godinu je da se procena posturalnog statusa kod dece u Srbiji proširi na što više opština – izjavio je generalni sekretar SSS Goran Marinković.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst