Zejna Murki otkrila da su joj razni menaderi nudili karijeru preko kreveta, ali nije elela da ide ispod svog dostojanstva.

Pevaica Zejna Murki i ove godine okuae sreu na predstojeem festivalu „Pesma za Evroviziju“, a od samog pojavljivanja na estradnom nebu vai za jedan od najboljih vokala.

Foto: Milo Rafailovi

Murkieva je nakon prologodinjeg izbora za „Pesmu za Evroviziju“tokom jednog intervjua otkrila da je imala raznorazne ponude od mukaraca iz sveta muzike koji su eleli da ulau u njenu karijeru, ali da nikada to sebi nije dozvolila jer takve ponude uvek imaju

-Nudili su mi se menaderi i sponzori, hteli su da uloe u mene, ali uvek to ima neku pozadinu i cilj. Nisam htela preko kreveta da gradim karijeru, kao neke pevaice. Pevaice su prihvatale to akom i kapom, pa se podrazumeva da, ako ste na estradi, morate da se povinujete nekome. Nisam tako htela da radim, sve sam morala sama. Odmah da se ogradim, kada bismo moja erka i ja bile na ivici egzistencije, moda bih i prihvatila neiju pomo, ali dokle god mogu da zaraujem, ta opcija otpada- tvrdi pevaica, pa dodaje:

Foto: Milo Rafailovi

-Ovim poslom se dugo bavim i uvek sam se trudila da erku ne zapostavljam zbog toga. Volela bih da imam petoro dece, ali to je lako rei. Nisam roena u bogatoj porodici, nemam sponzore, koji me guraju, tako da je moj put bio teak od poetka. Sve sam sama radila, zaraivala i mnoge kolege se ude kad pokaem koliko sam sigurna u sebe. Sve to doe i s godinama.

Zejna kae da se dugo borila sa diskriminacijom, te dodaje da nema prijatelje sa estrade:

Foto: Milo Rafailovi

– Ljudi su me iz neznanja diskriminisali. To je stanje psihe i ja nisam za to odgovorna. Rastui me ako shvatim da u okolini imam samo takve ljude i nemam s kim da radim. Danas se stanje promenilo u odnosu na pre, na primer, 20 godina, ali postoje podele na svim poljima, ne samo na ovu temu. Ne druim se previe s ljudima sa estrade. Imam ljude koje poznajem ceo ivot. Estrada je iskompleksirana, glumataju pevai previe pred kamerama, a privatno su drugaije linosti. Ne mogu da sedim bilo gde, gde treba da budem neto to nisam. Pre svega, mnogo se lae kad je baki u pitanju.

Ovaj frajer je bratanac Maje Nikoli: Bavi se pevanjem, a lepi pol uzdie za njegovim isklesanim telom (FOTO)

sledea vest

Originalni tekst