RTSdanas 23:35

Torba sa zmijama pronađena u pantalonama putnika na Međunarodnom aerodromu u Majamiju 1Foto: Pixabay/artellliii72

Putnika koji je putovao sa Međunarodnog aerodroma u Majamiju zaustavilo je obezbeđenje jer je napredna bezbednosna tehnologija upozorila službenike na „anomaliju“ u predelu njegovog međunožja.

Kada su ga zamolili da istupi iz reda i ode u prostoriju za pretres, putnik je odmah priznao da je u pantalonama sakrio vrećicu sa zmijama.

Fotografije koje je Uprava za bezbednost u saobraćaju objavila na društvenim mrežama pokazuju dve male, ružičaste zmije koje su izvađene iz male vreće maskirne boje. Pozvana je policija, carina i granična patrola, a životinje su bezbedno predate Komisiji za zaštitu riba i divljih životinja Floride, prenosi RTS.

Objava na platformi Iks izazvala je mnoštvo različitih šala korisnika društvenih mreža, kao i niz referenci na film Snakes On A Plane iz 2006, sa Semjuelom L. Džeksonom u glavnoj ulozi.

Officers at @iflymia detected this bag of snakes hidden in a passenger’s pants at a checkpoint on Fri, April 26. @TSA called our @CBPSoutheast and Miami-Dade Police partners in to assist, and the snakes were turned over to the Florida Fish and Wildlife Conservation Commission. pic.twitter.com/CggJob8IT8

— TSA_Gulf (@TSA_Gulf) April 30, 2024

Portparol Agencije za bezbednost u izjavi za Indipendent naveo je da se pomenuti putnik uputio na međunarodni let.

„Kada mu je rečeno da mora biti pretresen, odmah je priznao da ima zmije u pantalonama.“

Muškarcu je kasnije zabranjeno da se ukrca na let, rekao je portparol, dodajući da takvi incidenti nisu „uobičajeni”.

Međutim, u januaru 2023, agenti Agencije za bezbednost u saobraćaju u Tampi na Floridi pronašli su bou dugu skoro metar i po skrivenu u putničkoj torbi za koju su vlasnici tvrdili da je „životinja za emocionalnu podršku“.

U to vreme Agencija je na Instagramu podelila rendgenski snimak prtljaga sa zmijom.

Podrazumeva se da je boa „kućni ljubimac“ takođe predata Komisiji za zaštitu riba i divljih životinja Floride.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Povezane vesti

Najnovije

Svet

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.

Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.

– Slobodan Georgiev, novinar

Originalni tekst