Voditeljka i urednica jutarnjeg programa na televiziji Informer, Ksenija Bujišić, odlučila je da se obrati porodiljama i ženama koje planiraju trudnoću kako bi ih ohrabrila da rađaju i prenela im svoje iskustvo koje je moglo da je košta života, ali ju je spasio upravo akušer. Ona se oglasila nakon optužbi pojedinaca na račun direktora Narodnog fronta, Prof. dr Željka Mikovića, za kojeg neki na društvenim mrežama tvrde da je naplaćivao porođaj.

Proteklih dana veliku pažnju u medijima i na društvenim mrežama privukao je slučaj akušerskog nasilja u kojem je lekar u Sremskoj Mitrovici, prema rečima svoje pacijentkinje, zlostavljao i nju i njenu nerođenu bebu, što je za posledicu imalo smrt novorođenčeta. Ceo slučaj uzbunio je javnost, nakon čega je lekar priveden i zadržan u pritvoru. 

Foto: Dejan Milićević

 

Posle ovog slučaja dogodio se veliki broj prijava na račun drugih akušera, a među njima su i neki lekari za koje mnogi smatraju da ispravno rade svoj posao. Jedan od onih koji trpe napade na društvenim mrežama je i Prof. dr Željko Miković o kome je sada progovorila Ksenija

Foto: YouTube prntscreen

 

– Zaista se retko oglašavam, ne zato što nemam mišljenje i stav, već zato što nisam previše aktivna na Instagramu. Međutim, ovih nekoliko rečenica me je lično povredilo i uvredilo. 

Moja druga trudnoća je bila i više od visokorizične. Imala sam jako retku, specifičnu i tešku dijagnozu posteljice koja je u većini slučajeva praćena smrtnim ishodom trudnice. Moja priča je preduga, pa ne bih previše da vas zamaram i samo ću se osvrnuti na moje iskustvo sa čovekom koji je svojim znanjem i požrtvovanošću odgovoran što sam živa. Ne samo ja, već i moje dete. U Narodni front dolazim u sedmom mesecu bez jedne jedine veze i bez jednog jedinog poziva postajem pacijent prof. dr Željka Mikovića. Od tog trenutka  do dana današnjeg sam njegov pacijent za 0 dinara –
započela je voditeljka obraćanje i nastavila:

Foto: Instagram prntscreen

 


Nije prošao dan u bolnici da me nije posetio, obišao, ohrabrio… prema meni se ponašao kao prema svom detetu, PONAVLJAM BEZ VEZE, BEZ NAGRADE, BEZ PARA! On je najveći stručnjak, ali još veći čovek koji ŽIVI SVOJ POSAO! Mesecima sam bila u frontu, nekoliko puta i u operacionoj sali i nikada nije dozvolio da me anesteziolog uspava dok on ne dođe i dok ja kao njegov pacijent svojim očima ne vidim da je ušao – napisala je Ksenija i dodala: 

– O njegovoj dobroti bih mogla da pišem do kraja meseca, o znanju i stručnosti takodje, ali samo želim da svi zajedno svemu lošem stanemo na kraj, ali bez da časne, poštene i divne ljude kaljamo. Takođe, vrlo sam jasnog stava da svaka žena, bez razlike i bilo kakve podele, MORA I ZASLUŽUJE ISTI TRETMAN NA POROĐAJU – dodala je voditeljka i na kraju zaključila:

– Sve nas su rodile žene i svakoj od nas se divim na poseban način i duboku tugu osećam zbog onih koje porođaj, zbog loših pojedinaca, pamte kao traumu, ali ne smemo zbog toga zaboraviti heroje zahvaljujući kojima su mnoge od nas žive. Ja sam jedna od tih i svoju drugu šansu sam dobila zahvaljujući NAJBOLJEM NA SVETU, a to je PROF. DR ŽELJKO MIKOVIĆ! – zaključila je Bujišićeva. 


Ovako izgleda supruga Đorđa Davida! Imaju ćerku, žive na različitim adresama i mlađa je od njega 18 godina

sledeća vest

Originalni tekst