Stigao je Filipo Falko pre neto vie od tri godine na „Marakanu“. Njegov dolazak u Crvenu zvezdu izazvao je veliku euforiju meu navijaima srpskog ampiona budui da se radilo o igrau sa pozamanim iskustvom u Seriji A.

!

FOTO: M. Vukadinovi

arko ga je eleo Dejan Stankovi, a uprava kluba usvojila je njegov zahtev te od Leea za 1.200.000 evra otkupila iskusnog krilnog fudbalera. Naalost, sve nakon toga bio je potpuni promaaj. Nikada Filipo Falko nije uspeo da pokae ta ume, tokom godinu i po dana aktivnog igranja na „Marakani“ sakupio je 36 utakmica, postigao est i namestio jo etiri gola. Dugo vremena je Italijan bio ogroman teret za budet crveno-belih pre nego to mu je ugovor istekao poetkom 2024. godine.

Nije Crvena zvezda u tom periodu uspela da pronae angaman velikom promaaju. Iao je Falko na pozajmicu u Kaljari, u Seriji B skupio svega 14 nastupa – bez uinka, to je dodatno uticalo na njegov status. Pride, Italijan nije eleo da se odrekne visoke plate to je dodatno oteavalo posao crveno-belima.

Sumnjali su mnogi da e Italijan ikada vie igrati ozbiljan fudbal, ali mesec dana nakon rastanka sa Crvenom zvezdom pronaao je novi angaman i to u komiluku. Rumunski Klu je ozvaniio dolazak Filipa Falka.

Imao je Italijan na stolu ponudu kluba iz rodnog grada – Taranta, ali je odluio da karijeru nastavi u Kluu. Na stadionu „Konstantin Radulesku“ oekuje ga izazovna polusezona budui da je eta Adrijana Mutua trenutno druga u rumunskom ampionatu sa sedam bodova manje u odnosu na FCSB.

Falko je pored srpskog ampiona u karijeri jo igrao za Lee, Reinu, Juve Stabiu, Trapani, Bolonju, ezenu, Benevento, Peruu, Peskaru i Kaljari. U crveno-belom dresu osvojio je dve titule u Superligi i dva Kupa Srbije.

Bonus videoKLADIONIARSKE PRIE: Kako je to sve izgledalo nekada

BONUS SADRAJ

Knjiga o naem asu koja je izazvala veliku panju nosi naziv „Novak, pariske prie„. Proite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada nevienim fotografijamapredstavljen je ivot slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poruite jo danas ovo remek-delo koje e vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporuujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vaim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst