U subotu, 4.maja u Malom Orašju biće obeležena prva godišnjica masovnog ubistva kada su život izgubila šestorica mladića iz ovog sela.

ГОДИШЊИЦА СТРАВИЧНОГ ЗЛОЧИНА У МАЛОМ ОРАШЈУ И ДУБОНИ: У суботу 4.маја у Равном Гају комеморативни дан сећања на жртве

Foto: N.Živanović

Grad Smederevo priređuje komemorativni program koji će se održati na mestu ubistva u Ravnom Gaju 4.maja, tačno godinu dana od užasnog zločina. U 11 časova počeće program u znak sećanja na žrtve. Tokom njega će, pored ostalog, biće prikazan dokumentarni film „ Nebeska družina“ koji će doneti svedočenja u životu, uspesima, talentima i vrlina ubijenih mladića.

Takođe, u znak sećanja na žrtve biće odigran memorijalni turnir u fudbalu na terenu kraj mesta zločina, koga organizuje FK „Ravni Gaj“.

Podsetimo, U Ravnom Gaju 4. maja 2023. u bezumnom činu i bez ikakvog povoda ubijeni su Marko Mitrović (18), Aleksandar Milovanovović (18), Nikola Milić (15), Lazar Milovanović (20), Nemanja Stevanović (21) a Petar Mitrović (20) je kasnije, posle 50 dana, od posledica zadobijenih povreda, preminuo u bolnici u Beogradu. Ubica je, nakon pucnjave u Malom Orašju automobilom stigao u selo Dubona udaljenom desetak kilometara od Orašja. Tamo je ubio policajca Milana Panića(22), njegovu sestru Kristinu Panić (19) i njihovog prijatelja Dalibora Todorovića (25).

Viktimološko društvo Srbije pokrenulo je peticiju da se 3. maj proglasi Danom sećanja na žrtve masovnih ubistava u OŠ „ Vladislav Ribnikar“ u Beogradu kao i u Malom Orašju i Duboni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst