Irski glumac Kilijan Marfi, koji je u svetski popularnoj seriji „Piki Blajnders“ igrao Tomija Šelbija, otkrio je da bi se vratio toj ulozi ako mu se ukaže prilika. „Ako Stiven Najt napravi scenario, što znam da može, biće tu“, poručio je Marfi.

Kilijan Marfi, koji je nominovan za Oskara za najboljeg glumca u filmu Openhajmer, izjavio je da bi se rado vratio ulozi Tomija Šelebija koji vodi bandu u siromašnom predgrađu Birmingema, prenosi RTS.

„Ako ima još priče da se ispriča i ako (Stiven) Najt isporuči scenario, što znam da može, onda ću biti tu“, rekao je 47-godišnji glumac.

Marfi je, takođe, priznao da mu uloga u seriji Piki Blajnders „nije pala u krilo“, kao i da nije bio prvi izbor režisera Stivena Najta.

„Fizički nisam bio očigledan izbor. Ne znam da li sam na sastanku ubedio Stivena, ali sam mu poslao poruku u kojoj je pisalo: Zapamti, ja sam glumac. I verujem u to. Mislim da je naša dužnost kao glumaca da se transformišemo u ono što uloga zahteva“, naveo je Marfi za radio Bi-Bi-Si.

Kilijan Marfi, između ostalog, naveo je mu nije prijatno da bude u centru pažnje, ali da će pokušati sledećeg meseca da uživa na dodeli Oskara.

Serija Piki Blajnders prati porodicu Šelbi u periodu nakon završetka Prvog svetskog rata, čiji su članovi pripadnici bande iz Birmingema, koji zarađuju novac klađenjem, reketiranjem i pljačakama.

Originalni tekst