Hrvatski Jutarnji list objavio je tekst pod naslovom „Lepiti Cecine plakate po Zagrebu je isto kao da lepiš plakate Eve Braun u Izraelu“, inspirisan time što su u glavnom gradu Hrvatske prethodnih dana bili postavljeni bilbordi sa likom Ražnatovićke, kao najava za koncert u Mariboru.

Kako piše pomenuti portal, Svetlana Ceca Ražnatović udovica je Željka Ražnatovića Arkana, kojeg nazivaju ratnim zločincem. Narativ je koji se, inače, često može čuti kod komšija.

Foto: printscreen

 

Ipak, u celom tekstu ključna je rečenica koja je završila u naslovu, a to je poređenje Svetlane Ražnatović sa Evom Braun, Hitlerovom suprugom.

Foto: ATAIMAGES

 

Politički analitičar Branko Radun ističe da je strašno poređenje Cece s nacistima.

Nisam neki njen fan, ali ovo je zaista strašno i predstavlja poruku Srbima. Da nije Srpkinja i da nije iz Srbije, ne bi imala nikakav problem, pa čija god žena da je bila. To što je porede s nacistima poruka je da zapravo porede Srbe s nacistima, hoće da kažu da je srpska folk muzika izraz neke srpske agresije na Hrvatsku, odnosno da je za njih opasna. Naročito ti branitelji koji pokušavaju da sve hrvatsko odvoje od srpskog i da budu „čisti“ Hrvati bez ikakvih primesa srpskog – rekao je Radun za Kurir.


Originalni tekst