ZLOGLASNA direktiva nemačkog kancelara Adolfa Hitlera, kojom je 28. marta 1941. godine naredio združeni napad na Kraljevinu Jugoslaviju i Kraljevinu Grčku, biće, počev od četvrtka 25. januara, u podne, izložena u Narodnom muzeju Srbije.

ХИТЛЕРОВА ДИРЕКТИВА О НАПАДУ НА ЈУГОСЛАВИЈУ ОД СУТРА ИЗЛОЖЕНА У НАРОДНОМ МУЗЕЈУ: Грађани ће моћи да је виде до 18. фебруара

FOTO: Arhiva novosti

Početak izlaganja famozne Direktive 25 pratiće obraćanje direktora Muzeja žrtava genocida Dejana Ristića i direktorke Narodnog muzeja Srbije Bojane Borić Brešković.

Ovaj istorijski artefakt značajan za našu zemlju biće izložen sve do 18. februara 2024. godine, a u povodu obeležavanja nacionalnog praznika Sretenje – Dana državnosti Srbije, poručuju iz Muzeja žrtava genocida.

Direktiva, koji je potpisao lično Hitler, sačinjena je u trinaest originala, od kojih je jedan u vlasništvu Srbije od kraja prošle godine, kada je kupljen za 42.000 dolara na on lajn aukciji, novcem koji je, na inicijativu predsednika, obezbedila Vlada.

Ovaj istorijski izvor od danas je trajno pohranjen u Muzeju žrtava genocida.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

EVROPA PRIPREMA PLAN B ZA UKRAJINU: Hitno se oglasio Orban

EVROPA PRIPREMA PLAN „B“ ZA UKRAJINU: Hitno se oglasio Orban

MAĐARSKA podržava predlog da Evropska komisija napravi novi plan finansiranja Ukrajine umesto onog koji je odbijen na poslednjem samitu EU, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban, koji je na sastanku lidera EU u Briselu sredinom decembra blokirao amandmane na budžet zajednice za 2024-2027. godine koji su predviđali izdvajanje za Ukrajinu 50 milijardi evra.

10. 01. 2024. u 15: 10

KAKAV JE OVO PRIZOR NA ZLATIBORU? LJudi bili šokirani neobičnom pojavom - evo o čemu se tačno radi (FOTO)

Da li alkohol zaista UBIJA bakterije i viruse

Da li alkohol zaista UBIJA bakterije i viruse

ČESTO moćemo čuti da „alkohol ubija bakterije“ ili da ubija klice svih vrsta (bakterije, gljivice, viruse…) i da valja „trgnuti“ nešto žestoko kad nas hvata prehlada, spopada želučani virus, kao što bez bojazni srknemo iz tuđe čaše sa žestokim pićem jer tako „ne možemo ništa pokupiti, alkohol ubije sve“. No ispijanje votke ili rakije izgleda ipak neće ubiti klice u našem telu.

21. 01. 2024. u 09: 21

Originalni tekst