Evroliga: Panatinaikos izjednačio protiv Makabija u plej-ofu, Real na korak od fajnal-fora 1Foto: EPA-EFE/Kiko Huesca

Košarkaši Panatinaikosa izjednačili su na 1:1 u pobedama protiv Makabija u plej-ofu Evrolige, pošto su na svom terenu u Atini sa 95:79 (20:28, 31:11, 20:21, 24:19).

Panatinaikos je do pobede predvodio Kostas Slukas sa 29 poena, a pratili su ga Janis Papapetru sa 15, Konstatinos Mitoglu sa 14, Matijas Lesor sa 11 i Kendrik Nan sa 10 poena

Najbolji kod Makabija bio je Lorenco Braun sa 18 poena i šest asistencija.

Tokom većeg dela prvog poluvremena Makabi je imao prednost, ali je Panatinaikos u završnici druge četvrtine napravio seriju 21:3 i na pauzu otišao sa dvocifrenim vođstvom 51:39.

Panatinikos je nastavio sa boljom igrom i sredinom treće četvrtine stigao do 17 poena prednosti, ali je Makabi uspeo da se vrati i posle minut igre u četvrtoj deonici prišao na pet poena zaostatka.

Trener domaćih Ataman je bio prinuđen da zatraži tajm-aut, nakon kog je domaća ekipa uspela da zaustavi nalet Makabija i polivnom deonice, nakon trojke nekadašnjeg igrača Partizana, Joanisa Papapetrua ponovo stigne do dvocifrene prednosti 82:70.

Makabi nije uspeo ponovo da se vrati, i Panatinaikos je stigao do pobede i uspeo da izjednači u seriji.

U trećem meču domaćin je Makabi, a ta utakmica se igra u utorak, 30. aprila u Beogradu.

U drugoj utakmici ove večeri Real je savladao Baskoniju rezultatom 101:90 (23:21, 23:19, 28:23, 27:27) i na taj način po drugi put odbranio domaći teren u seriji.

Sada je izabranicima Ćusa Matea potrebna još samo jedna pobeda kako bi se kvalifikovali na fajnal-for i pokušaće da je ostvare već u narednoj utakmici u Vitoriji.

Baskonija se i pored nekih početničkih grešaka u igri sjajno nosila sa renomiranim protivnikom u prvom poluvremenu.

Nisu izabranici Duška Ivanovića imali preveliki minus u tom delu susreta i činilo se da u drugom poluvremenu mogu da nadoknade zaostatak od šest poena, kolika je bila prednost „kraljevskog“ kluba na poluvremenu.

Ipak u drugih 20 minuta igre tim iz prestonice Španije je održao u „Vizing centru“ pravi košarkaški čas protivniku i lakše nego što rezultat pokazuje slavio.

Bila je u jednom trenutku prednost Reala i 23 poena razlike, a u finišu susreta su gosti uspeli da spuste minus na podnošljiv nivo.

Real je do pobede predvodio Fakundo Kampaco sa 24 poena, a pratili su ga Geršon Jabusele sa 16 i Valter Tavares sa 13 poena.

Najbolji kod Baskonije bio je srpski reprezentativac Vanja Marinković sa 20 poena.

Naredni, treći meč igra se u sredu 1. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Originalni tekst