NAJBOLjI teniser planete Novak Đoković u četvrfinalu Australijan opena igra protiv Amerikanca Tejlora Frica, a prenos ovog duela možete uživo da pratite na portalu „Novosti“.

ЂОКОВИЋ - ФРИЦ: Спектакл у Мелбурну! Ноле се бори за полуфинале Аустралијан опена

Foto: EPA-EFE/CJ GUNTHER

NOVAK ĐOKOVIĆ – TEJLOR FRIC (ne pre 4.30)

UOČI MEČA

Meč između Đokovića i Frica planiran je kao treći duel dana na „Rod Lejver areni“ i trebalo bi da počne ovog utorka oko 4.30 po našem, srednjoevropskom vremenu.

Pobednik ovog susreta sastaće se u polufinalu Australijan opena sa boljim iz meča između Italijana Janika Sinera i Rusa Andreja Rubljova.

Fric je trenutno 12. teniser sveta, a u karijeri je odigrao osam mečeva protiv Đokovića. Srpski teniser je dobio svih osam duela.

Đoković brani titulu na Australijan openu, pošto je prošle godine u finalu pobedio Grka Stefanosa Cicipasa 6:3, 7:6 (7:4), 7:6 (7:5).

Srpski teniser će u Melburnu pokušati da stigne do 11. titule na Australijan openu i 25. grend slem trofeja u karijeri.

Novak Đoković – mečevi protiv Tejlora Frica

Srpski i američki teniser sastali su se do sada osam puta. Svih osam duela dobio je Novak Đoković. Prvi duel igrali su 2019. godine na mastersu u Monte Karlu, dobio ga je ubedljivo Đoković (6:3, 6:0) iste godine sastali su se i u Madridu, gde je takođe ubedljivo slavio Novak (6:4, 6:2) Tri pusta sredli su se 2021. godine, u drugoj rundi Australijan opena u pet setova radovao se Srbin (7:6(1), 6:4, 3:6, 4:6, 6:2), potom u Rimu u prvom kolu (6:3, 7:6(5)), a nakon toga u četvrtfinalu Pariza, gde je Nole ponovo bio ubedljiv (6:4, 6:3), godinu dana kasnije odmerili su snage u polufinalu Završnog mastersa, gde je možda i bio najneizvesniji meč. Oba seta dobio je prvi igrač planete rezultatom 7:6(5), 7:6(6). U 2023. godini odigrali su dva meča učetvrtfinalima, prvo u Sinsinatiju (6:0,6:4), potom na Ju-Es openu gde je Srbin počistio Amerikanca 6:1, 6:4, 6:4.

Novak Đoković u Melburnu neporažen od 2018.

Australijan open je za Novaka Đokovića prva prilika u novoj godini da osvoji jubilarni 25. grend slem u karijeri i uveća prednost u odnosu na Nadalova 22.

Sa deset osvojenih trofeja u Melburnu, Đoković je ubedljivo prvi na večnoj listi šampiona Australijan opena. Sa po četiri pehara manje ostali su Roj Emerson i Rodžer Federer.

Srpski teniser u Melburnu nije izgubio meč od 2018. godine, kada ga je u četvrtom kolu porazio južnokorejski igrač Hjeong Čung. Nanizao je 31 pobedu i već sada ima najdužu seriju trijumfa.

Kada god je ušao među četiri najbolja u Melburnu, Đoković je osvojio turnir jer nikada nije izgubio u polufinalu i finalu – dobio ih je deset od deset.

Trka za prvo mesto sa Novak Đoković – Karlos Alkaraz

Najbolji teniser sveta bi novom titulom u Melburnu sačuvao prvo mesto na ATP listi i obezbedio da, bar još neko vreme, svaki ponedeljak bude dan novog rekorda po broju nedelja na vrhu.

Đoković trenutno ima prednost od 2.200 poena u odnosu na drugoplasiranog Karlosa Alkaraza. Međutim, Srbin brani u Melburnu 2.000 bodova jer je aktuelni šampion, a Španac prošle godine nije igrao, pa toliko može da osvoji.

Čak i da ne podigne pehar u Australiji, Đoković će u svakom slučaju ostati broj jedan ako Španac ne dogura do četvrtfinala. Takođe, ako Alkaraz ispadne u polufinalu, a Đoković stigne do finala, ostaće prvi kako god se meč za trofej završio.

Ako srpski teniser uradi isto što i rival (obojica ispadnu u četvrtfinalu ili polufinalu), ni tada se neće pomeriti sa prvog mesta na ATP listi.

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o „velikoj trojci“: Ono što su uradili ravno je čudu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst