Folk pevačica povodom Prvog maja, pred objektivom Dejana Milićevića, fotografisala se za Informer, a u velikom intervjuu govorila je na brojne aktuelne teme.

Dara Bubamara se u ekskluzivnom intervjuu za Informer prisetila prvomajskih uranaka iz detinjstva, prvog zarađenog honorara, ali i skandala usred kojeg se našla sa kolegom Slobom Radanovićem.

Kako ste proslavljali Prvi maj u detinjstvu?

– Prvi maj pamtim još iz vremena kada sam bila devojčica. Uvek sam ga provodila u krugu porodice. Tada smo svi zajedno išli na Frušku goru, gde smo pravili roštilj i uživali u prirodi. To su prelepi momenti i rado ih se setim, pogotovo što moji roditelji više nisu živi. 

Foto: Dejan Milićević

 

Zašto poput vaših koleginica niste želeli da se fotograšite sa šlemom na glavi ili hiltijem u ruci?

– Prvi maj je praznik rada, a ja, kao samostalna žena koja radi toliko godina, istinski sam simbol istog. Ne treba meni šlem, hilti ili bušilica na fotkama kao mojim koleginicama. Ja sam dovoljna sama po sebi jer sam žena-radnik. Pevačica-radnica. Zvezda! Sve sam stvorila sa ovih deset pristiju.

Sećate li se svog prvog zarađenog honorara?

– Prvi honorar sam zaradila još kao devojčica, 1992. godine. Još uvek sam išla u srednju Saobraćajnu školu, a uveliko sam pevala sa bendom „Dara Bubamara“. Nisam mnogo para uzela, ali sam bila srećna i ponosna na sebe. Novac sam dala roditeljima, ali sam i najbolju drugaricu odvela u šoping. Još uvek se sećam minđuša i džempera sa štrasom koje smo kupile. Ništa se ni danas nije promenilo, sve što zaradim ja poklonim.

Radite li poslove po kući ili imate pomoć?

– Iskreno, ne znam ništa da radim po kući. Da moram – znala bih. Imam rođenog brata da uskoči i ženu koja mi sprema po kući i oni mi pomažu da zamenim sijalicu i popravim sve što je u kvaru. Ne radim ništa, hvala Bogu, ali, ukoliko bi to bilo potrebno, naučila bih. 

S obzirom na to da živite sami, nedostaje li vam muška ruka u kući?

– Jedina muška ruka koju imam je moj rođeni brat, ali tu je i moj i sin Kosta. On je veliki momak, ima već 15 godina. Dečka trenutno nemam i prelepo mi je. Ja jesam seksualna i mnogo volim muškarce, ali nemam vremena jer mnogo radim i pripremam novi album. Ja sam jedina žena koja momke koji joj pišu laže da je zauzeta. 

Znate li da rukujete alatom?

– Kojim alatom?! Misliš na „alatku“?! Znam da koristim alatku! Uvek je čvrsto držim i jako se uzbudim kada je uhvatim. Diže mi adrenalin kad god je uzmem u ruku, a radi me i na agresiju (smeh).

Kako sada komentarišete skandal sa Slobom Radanovićem i pesmom „Infarkt duše“?

– Svima želim sreću, ali sam htela da isteram pravdu u svemu tome. Pesma ne može da se proda dvaput, a Sloba je ispao nekorektan i više mu ne bih dizala rejting izjavama. Učinila sam mu da završi na svim portalima, s obzirom na to da nikada ranije nije bio toliko eksponiran, sve dok ja nisam progovorila. Dala sam mu reklamicu, doduše negativnu, ali mora da zna da takve stvari ne sme da radi.

Foto: ATAIMAGES

 

Jeste li čuli njegove nove pesme? Kako vam se čine?

– Njegov album nisam čula, a i ne zanima me. Pesma koju je Sloba objavio kao svoju je Marina Tucaković pisala za Željka Nikolića i mene. Sa Marinom sam se, dok je bila živa, čula i mnogo smo pričale o numeri, a on posle istu prisvaja i objavljuje je kao svoju. Kakvi su, bre, to fazoni?! Kakve su to laži?! Radanoviću sam pomogla kada mu je bilo najpotrebnije, snimila duet sa njim, a on me nikada nije pozvao i pitao: „Jel’ to istina?“. E, zato mu album nije ni „prošao“. On mene sada, kao, hvali i govori da me voli, a jedino što treba je da se poklopi i ćuti! Pravi se lud u emisiji, a slao je moj demo-snimak Ceci Ražnatović i nudio da snime kompoziciju zajedno. Ono što bih poslednje rekla je da ja nisam lažnjak i pokvarena i smrdljiva kao on, da nekome mislim loše, a posle odem na televiziju i izjavim da ga volim.

sledeća vest

Originalni tekst