Postoje prekretnice u istoriji sporta za koje, čim se dogode, već znate da neće biti zaboravljene. Jedan od njih je i nastup Ilije Malinjina u finalu Svetskog kupa u umetničkom klizanju u Montrealu 2024 godine.

ЧУДО НА ЛЕДУ: Малињин оборио светски рекорд (ВИДЕО)

Foto: Profimedia

Ovim nastupom, 19-godišnji Amerikanac je u prvoj vežbi oborio individualni rezultat (227,79) sa šest do sada izvedenih četvorostrukih skokova.

Ovaj klizač uzbekistanskog porekla, inače sin poznatog klizača iz azijske zemlje sa velikom tradicijom u ovoj disciplini, sa samo 17 godina je postao prvi koji je izveo četvorostruki aksel na zvaničnom takmičenju. Taj zaštitni znak kuad aksel bio je prvi od šest četvorostrukih skokova kojima je izludio probirljivu kanadsku publiku, uz ritam tematske pesme kompozitora Nikolasa Britela popularne serije „Naslednici”.

Da bi se bolje shvatio njegov podvig i podsećanje da je Amerikanac Nejtan Čen osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Pekingu 2022, kad Malinjin nije bio profesionalac) izvodeći pet četvorostrukih skokova i sakupivši 218,63 poena.

– Publika je ovde neverovatna. Osećao sam podršku sve vreme i nakon svakog odrađenog elementa, taj talas podrške je rastao, kao da me je nosio na rukama gotovo celi program – kazao je Malinjin.

Pohvale su stizale sa svih strana, a najviše je bila oduševljena nastupom bivša olimpijska šampionka.

– To je božansko klizanje! Neverovatno. Gledala sam na treningu četvorostruki aksel Vladislava Dikidžija, ali u zvaničnom programu ga izvesti uz još pet četvorostrukih salta. Ilja je jedinstven – rekla  je olimpijska šampionka Natalija Bestemjanova.

BONUS VIDEO NAVIJAČI ZVEZDE PODIGLI ŠALOVE: Još jedna koreografija na „Marakani“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst