SRPSKI teniser Dušan Lajović plasirao se u osminu finala turnira u Barseloni, pošto je pobedio Iga Imbera sa 6:4, 6:4.

БРАВО, ДУШАНЕ: Лајовић у осмини финала Барселоне, Србин победио 13. играча света

FOTO: AP/Tanjug

Veliko iznenađenje napravio je 59. igrač sveta, jer je uspeo da savlada 13. na APT listi i šestog nosioca na ovom turniru iz serije 500.

Ovaj trijumf još više dobija na značaju ako se zna da je Francuz u Španiju došao u dobroj formi, kao četvrtfinalista Monte Karla, gde je poražen od kasnijeg finaliste Kaspera Ruda.

Što se meča tiče, Imber je prvi došao do brejka, ali Lajović je odmah odgovorio i potom u sedmom gemu još jednom oduzeo servis rivalu, te uspešno prvi set priveo kraju.

Ista slika viđena je i u drugom segmentu meča. Ponovo je 25-godišnjak iz Meca prvi napravio brejk, no opet je Srbin imao spreman odgovor. Napravio je dva brejka i potom uspeo da sačuva stečenu prednost, te se posle 77 minuta igre plasirao u narednu rundu.

Lajović će u osmini finala igrati protiv 11. nosioca, Španca Alehandra Davidoviča Fokine, kome je bez borbe meč predao Tomaš Mahač.

BONUS VIDEO: Novak Đoković o tome zašto je Nikola Pilić važan za njega, a zašto za Srbiju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst