Košarkaši Čikaga su neočekivano lako porazili ekipu Atlantu u plej-inu rezulttaom 131:116, pa je letnji odmor već počeo za kapitena Srbije Bogdana Bogdanovića.

БОГДАНОВИЋ ЗАВРШИО СЕЗОНУ: Хокси доживели катастрофу у Чикагу, није помогла ни одлична игра капитена Србије (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Tokom čitavog susret Atlanta je igrala prilično meku odbranu, pa je Čikago koristio svaku, pa i najmanju pukotinu. Kada se uz to doda da je tokom 30 minuta igre Čikago šutirao 65 odsto iz igre, te da je susret završio sa 56,8 odsto za dva i 42,3 za tri i ne čudi što Atlanta nije uspela da napravi pravi preokret ili barem dramu.

Bogdanović je još jednom bio starter i za 36 minuta je upisao 21 poen uz pet skokova i četiri asistencije. Pogodio je osam od 18 šuteva iz igre, od toga tri trojke iz 10 pokušaja.

Ipak, sredinom druge deonice je postigao prvu trojku na susretu, što mu je bila 240. u sezoni čime je postavio rekord franšize kao najbolji trojkaš svih vremena. Niko nikada nije postigao više trojki od Bogdanovića kao igrač Atlante u jednoj sezoni.

Atlantu je predvodio Dežonte Marej sa 30 poena, sedam skokova i šest asistencija, a upravo je on dugo držao vodu iznad glave.

Ipak, najveća glavolomka Atlante je bilo kako rešiti problem Kobija Vajta koji je stigao do 42 poena, devet skokova i šest asistencija, a svoju visinsku prednost je često koristio. Prvi promašaj u reketu je stigao tek nakon 10 uspešno završenih akcija poenima, što govori u kakvoj je formi igrao.

Nikola Vučević je upisao 24 poena uz 12 skokova, a pratio ga je Demar Derouzan sa 22.

Pogledajte i sve za sada poznate parove plej-ofa, ostaje da saznamo i po jednog, poslednjeg učesnika u obe konferencije koji će na megdan Oklahomi i Bostonu, odnosno dvema prvoplasiranim ekipama.

BONUS VIDEO KLADIONIČARSKE PRIČE: Oni se ne klade zbog love, lovu imaju, klade se zbog strasti

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst