Najnovije rešenje kompanije Kaspersky proglašeno je za Proizvod godine od strane AV-Comparatives, vodećeg nezavisnog instituta za testiranje, eminentnu kompaniju u sferi sajber bezbednost IT industrije. Kaspersky Standard rešenje, u okviru nove ponude za korisnike, nagrađen je zahvaljujući izvanrednim rezultatima tokom 2023. godine. Ova nagrada je posebno važna, jer označava prvo priznanje za korisničku ponudu kompanije Kaspersky (Consumer Portfolio) uveden 2022. godine, koji se sastoji iz tri nivoa: Kaspersky Premium, Kaspersky Plus i Kaspersky Standard. Zahvaljujući ovom priznanju, kompanija Kaspersky je po sedmi put potvrdila svoju poziciju i postavila novi rekord po broju osvojenih priznanja.

Nezavisna organizacija AV-Comparatives testirala je 16 različitih bezbednosnih rešenja tokom protekle godine. Testovi su obuhvatali softverske sposobnosti da zaštite klijente od Internet pretnji, identifikuju hiljade zlonamernih programa, odbrane ih od naprednih ciljanih napada (Advanced Threat Protection Test) i obezbede zaštitu bez usporavanja uređaja sa što manje lažnih pretnji (false positives). Prema konačnim rezultatima, Kaspersky Standard je dobio najvišu ukupnu ocenu u svih sedam testova, u odnosu na ostale konkurente.

Pored toga, Kaspersky je dobio pet nagrada u različitim kategorijama za performanse svojih proizvoda na testovima i postao jedina kompanija za sajber bezbednost sa tim brojem nagrada u 2023. godini. Osvojena priznanja su: Real World Protection 2023 Silver; Malware Protection 2023 Silver; ATP Consumer 2023 Silver (Advanced Threat Protection 2023 Silver); Best Overall Speed 2023 Bronze i Least False Positives 2023 Bronze.

Što se tiče karakteristika Kaspersky Standarda, AV-Comparatives je istakao jednostavnost  procesa instalacije sa sigurnim opcijama, moderan interfejs sa jednostavnim funkcijama. Štaviše, testovi su pokazali da prilikom otkrivanja zlonamernih softvera, Kaspersky Standard sjajno reaguje. Tokom testiranja, pokušano je otvaranje foldera sa malverom koji je automatski otkriven, uz uklanjanje pretnje i onemogućavanju malveru da se replicira, proširi ili pokrene. 

Kaspersky Standard je sastavni deo glavne ponude ažuriranog Kaspersky Consumer Portfolia, pokrenutog 2022. godine, zamišljen tako da zadovolji glavne bezbednosne potrebe korisnika. Pruža potpunu sigurnost sa tri sloja zaštite za otkrivanje i blokiranje pretnji u realnom vremenu. Kaspersky Standard može da se nadogradi sa Kaspersky Plus i Kaspersky Premium rešenjima, koji pružaju sveobuhvatnu privatnost i zaštitu podataka, uz vrhunske performansi uređaja.

Kaspersky učestvuje u AV-Comparatives testovima više od 20 godina i vodeća je kompanija po ukupnom broju (57) nagrada koje se dele na zlatne, srebrne i bronzane.

„Raduje nas što Kaspersky Standard ima odlične anti-malver mogućnosti, što pokazuju izvanredne performanse u svim potrošačkim testovima u 2023. godini. Rešenje kompanije Kaspersky je demonstriralo sposobnost da efikasno zaštiti uređaje i lične podatke korisnika od potencijalnih malver napada. Nagrada za proizvod godine, koju osvaja sedmi put, pokazuje odlučnost kompanije Kaspersky u otklanjanju bezbednosnih izazova kako bi zaštitili korisnike“, kaže Andreas Klementi, osnivač i izvršni direktor kompanije AV-Comparatives.

Jevgenij Kaspersky, izvršni direktor kompanije Kaspersky, dodao je: „Naše tehnologije prolaze kroz sveobuhvatne revizije i sertifikovane su u skladu sa svetskim standardima, kako bi se osigurala bezbednost za naše korisnike. Rezultati su vidljivi, te je 2023. godine Kaspersky Standard prvi put učestvovao u ovim testovima, te odmah osvojio  prvo mesto po broju osvojenih nagrada. Ova priznanja potvrđuju da je Kaspersky jedna od najpriznatijih kompanija na tržištu”.

Puna verzija godišnjeg AV-Comparatives izveštaja dostupna je na ovde.

Sve nagrade koje su osvojila rešenja kompanije Kaspersky možete videti ovde.

Post Views: 39

Originalni tekst