Završen je treći po redu Festival pasa svih rasa koji se već tradicionalno održava na Kalemegdanu.  Sudeći po broju posetilaca definitivno je postao omiljeni festival Beograđana. Tokom tri dana je Kalemegdanom prodefilovalo oko 30.000 posetilaca koji su uživali u bogatom sadržaju koji su organizatori pripremili. Od stručnjaka ste mogli da saznate sve o odabiru, odgajanju i tretiranju pasa. Mogli ste da izaberete raznovrsnu kozmetiku, hranu, aksesoare, upoznate se sa aplikacijama za svoje ljubimce, a iznenađenje za većinu su bili sokići za pse koji su prvi proizvod ove vrste kod nas. A za ljubitelje vizuelnih umetnosti izlagači su pripremili profesionalno fotografisanje portreta pasa ali i njihovo oslikavanje.

Udomljeno je 12 kuca koje su spasili naši prijatelji iz Veterine Beograd. Felicija pet food Srbija je  donirala hranu u okviru humanitarne akcije pod nazivom „100 tona hrane“ za sve one kojima je takva pomoć neophodna.

Foto: Alex Dmitrović

Posebno zanimljivo Temptation takmičenje mamilo je osmehe, a drugari iz Animal Rescue Srbija su proglasili pobednike u tri kategorije – “profi, amateri i blente.” A ukoliko ste želeli da ispitate koliko je spretan vaš pas mogli ste da učestvujete na  poligonu gde su treneri demonstrirali kako se savladavaju prepreke.

Organizatori se zahvaljuju  JKP Tvrđavi Beograd i opštini Stari Grad što su, kao  i prethodnih godina, prepoznali značaj ove manifestacije, jer pored toga što je zabavno porodični događaj, ovaj festival je i društveno – odgovoran. Skreće se pažnja na udomljavanje, na značaj životinja u svakodnevnom životu, edukacija o odabiru ljubimca…

Festival se na jesen seli u gradove regiona, a dogodine se ponovo družimo u Beogradu!

Post Views: 31

Originalni tekst