Dosadašnji košarkaš Baskonije Vanja Marinković prvo je pojačanje Partizana za narednu sezonu, potvrdili su danas crno-beli.Ovaj 27-godišnji košarkaš je sa crno-belima potpisao dvogodišnji ugovor.

Marinković se tako posle pet godina vratio u Partizan. On je iz Partizana otišao 2019. godine kada je prešao u Valensiju, a prethodne tri sezone nosio je dres Baskonije.

Vanja Marinković je stigao je u redove crno-belih sa 13 godina, a kapitensku traku je preuzeo već sa 18, kada je predvodio Partizan kroz sezonu 2015/16. Dve godine pre toga, Marinković je zabeležio svoje prve minute u seniorskom timu Partizana, tokom Kupa Radivoja Koraća 2014. godine.

Igrajući za crno-bele, Marinković je tri sezone nastupao u Evrokupu i jedne godine u FIBA Ligi šampiona. Osvojio je titulu prvaka Srbije i dva Kupa Radivoja Koraća.

Standardni reprezentativac, branio je boje Srbije na Evropskom prvenstvu 2022. i na Svetskom prvenstvu 2023. godine kada je osvojena srebrna medalja, a u konkurenciji je za tim Srbije i na predstojećim Olimpijskim igrama.

Originalni tekst