Zoran Šašić, zamenik načelnika UKP-a, izjavio je danas da će potraga za telom Danke Ilić iz Bora biti nastavljena dok se telo devojčice ne pronađe.

Šašić je, gostujući na TV Happy, naveo i da se potraga vrši na nekoliko lokacija i da je za sada ovo delo okvalifikovano kao teško ubistvo, učinjeno na svirep način.

On je istakao i da bi pronalazak tela mogao doneti i nove dokaze o uhapšenima za koje se sumnjiči da su pomagali u prikrivanju dokaza, prenosi N1.

Ističe da za sada postoje tri lokacije gde se vrši pretraživanje, ali i da postoji problem sa jednim od osumnjičenih za Dankino ubistvo, jer je za sada odlučio da se brani ćutanjem.

„Različite informacije su kružile kroz javnost. Pretraga traje devet dana, nastavlja se i ovog trenutka išla je u više pravaca. Mnogo građana je dostavljalo informacije o viđenju deteta, ali nijedan od pravaca potrage nije ometao druge pravce potrage. Imamo tri lokacije gde vršimo pretraživanje. Osumnjičeni su priznali krivično delo, i detaljno opisali krivično delo. Tokom saslušanja je jedno lice više od dva sata opisivalo izvršenje krivičnog dela, dok je drugo lice, nakon što je počeo sa priznanjem i opisivanjem, kasnije odlučio da se brani ćutanjem“, kaže Šašić.

Govoreći o prostoru koji je devojčica prošla od momenta kada je izašla iz dvorišta do mesta gde je udarena, Šašić kaže da je razdaljina 20 metara.

Dodao je da su majka i otac sarađivali sa policijom sve vreme.

Post Views: 18

Originalni tekst