DVOJICA američkih specijalaca, pripadnika Mornaričkih foka koji su nestali u Adenskom zalivu ranije ovog meseca, proglašeni su mrtvim, izjavio je neimenovani američki vojni zvaničnik.

УЖАС КОД ЈЕМЕНА: Двојица америчких специјалаца проглашени мртвим

Foto: EPA

Njihov nestanak je prijavljen nakon što su se ukrcali na jedan iranski brod tokom operacije 11. januara u blizini obale Somalije, navodi se u saopštenju Centralne komande američke vojske objavljenom na platformi Iks.

– Žalimo za gubitkom naša dva pomorska specijalca i zauvek ćemo poštovati njihovu žrtvu i primer. Naše molitve su sa porodicama, njihovim prijateljima iz mornaričke jedinice, celom američkom mornaricom i zajednicom pripadnika specijalnih operacija – rekao je komandant Centralne komanda Sjedinjenih Američkih Država, general Majkl Erik Kurila.

SAD i Velika Britanija počele su 12. januara da izvode udare na položaje proiranske jemenske pobunjeničke grupe Huti, kao i da obaraju bespilotne letelice i projektile koje taj pobunjenički pokret ispaljuje na komercijalne brodove u Crvenom moru, u znak podrške palestinskom pokretu Hamas u ratu sa Izraelom.

BONUS VIDEO 

JEMENSKI HUTI U RATNOJ AKCIJI: Gađali dva izraelska broda u Crvenom moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

EVROPA PRIPREMA PLAN B ZA UKRAJINU: Hitno se oglasio Orban

EVROPA PRIPREMA PLAN „B“ ZA UKRAJINU: Hitno se oglasio Orban

MAĐARSKA podržava predlog da Evropska komisija napravi novi plan finansiranja Ukrajine umesto onog koji je odbijen na poslednjem samitu EU, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban, koji je na sastanku lidera EU u Briselu sredinom decembra blokirao amandmane na budžet zajednice za 2024-2027. godine koji su predviđali izdvajanje za Ukrajinu 50 milijardi evra.

10. 01. 2024. u 15: 10

KAKAV JE OVO PRIZOR NA ZLATIBORU? LJudi bili šokirani neobičnom pojavom - evo o čemu se tačno radi (FOTO)

Da li alkohol zaista UBIJA bakterije i viruse

Da li alkohol zaista UBIJA bakterije i viruse

ČESTO moćemo čuti da „alkohol ubija bakterije“ ili da ubija klice svih vrsta (bakterije, gljivice, viruse…) i da valja „trgnuti“ nešto žestoko kad nas hvata prehlada, spopada želučani virus, kao što bez bojazni srknemo iz tuđe čaše sa žestokim pićem jer tako „ne možemo ništa pokupiti, alkohol ubije sve“. No ispijanje votke ili rakije izgleda ipak neće ubiti klice u našem telu.

21. 01. 2024. u 09: 21

Originalni tekst