V. N.danas 19:08

UEFA kaznila Fudbalski savez Hrvatske zbog incidenata navijača na utakmici protiv Španije 1Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

Disciplinska komisija UEFA kaznila je Fudbalski savez Hrvatske (HNS) sa 87.875 evra zbog ponašanja navijača “vatrenih” tokom utakmice sa Španijom na Evropskom prvenstvu.

„Fudbalski savez je kažnjen novčanom kaznom u visini 63.875 eura zbog bacanja plastičnih boca. Zbog paljenja baklji HNS je kažnjen novčanom kaznom u visini 24.000 evra. Ukupni iznos novčane kazne jeste  87.875  evra. HNS i ovim putem zahvaljuje rekordnom broju navijača koji su na jednoj utakmici bodrio fudbalsku reprezentaciju Hrvatske“, objavio je HNS.

U saopštenju Fudbalskog saveza Hrvatske dodaje se da će zatražiti obrazloženje odluke.

„Hrvatski fudbaslki savez će, shodno proceduri, zatražiti obrazloženje odluke, nakon čega će biti donesena odluka o eventualnoj žalbi na ovu odluku“, saopštili su iz HNS.

Hrvatska svoj drugi meča na Evropskom prvenstvu igra u sredu 19. juna (15.00) protiv Albanije.

Najnovije informacije o dešavanjima na Evropskom prvenstvu u fudbalu čitajte na stranici EURO 2024.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Povezane vesti

Najnovije

EURO 2024

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jun 2024.

Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.

– Bojana Stefanović, glumica

Originalni tekst