Šampion NBA lige Denver, koji je u ovoj sezoni s 30 pobeda i 14 poraza šesti najuspešniji tim američke profesionalne košarke, opravdao je ulogu favorita na terenu Vašingtona, drugog najlošijeg (7-35).

Pobedio je sa 113: 104, uz ounu kontrolu igre i rezultata, predvođen s 42 poena svog najboljeg igrača Nikole Jokića, kome je to najbolji učinak od početka odbrane titule.

Srpski as je proglašen za najboljeg odbrambenog igrača utakmice, a pobrao je i simpatije objektivne domaće publike, koja mu je, što razočarana učinkom svojih (četvrti poraz uzastopce, a šesti uzastopni kod kuće), što oduševljena besprekornom igrom centra gostiju, skandirala „MVP, MVP“.

O tome je zapažanje dao Majkl Meloun, Denverov trener.

„Ako ne volite Nikolu Jokića, onda ne znam šta tražite. Čovek je jednostavno supertalentovan, ima visoki koeficijent inteligencije i jedan je od najnesebičnijih igrača koje ćete igde naći“.

O ishodu meča je dodao:

„Ako želite da zaista budete dobri, morate da pobeđujete timove koje treba da pobeđujete. Činjenica da smo savladali najveći broj timova kojima je učinak ispod 50 odsto govori o tome ko smo i šta pokušavamo da postignemo“.

Originalni tekst