POTRAGA za nestalom dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić iz Banjskog polja, kod Bora, nastavlja se treći dan, a policija će proveriti bazne stanice i izvršiti veštačenje mobilnih telefona roditelja, kako bi se potvrdilo s kim su bili u kontaktu u periodu kada je devojčica nestala. Ekipa „Novosti“ i danas se nalazi u selu u kojem je mala Danka nestala.

ТРЕЋИ ДАН ПОТРАГЕ ЗА МАЛОМ ДАНКОМ (2): Полиција и даље у селу код Бора, МУП упутио апел медијима - Новости на терену (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Novosti

HAPŠENjE U BOSNI ZBOG DANKE ILIĆ: Na Tiktoku tvrdili da su povezani sa nestankom devojčice

Pripadnici FUP-a lišili su slobode tri osobe po aktu Interpola Beograd, za koje se sumnja da su putem TikToka objavili da su povezani s nestankom devojčice Danke Ilić (2) u Srbiji.

Kako saznaje Avaz, uhapšeni su na području opštine Hadžići. Jedan od uhapšenih se zove Basar i on je bh. državljanin.

Akcija još traje.

Podsetimo, devojčica Danka Ilić (2) je nestala u Banjskom polju kod Bora u utorak.

Od tada za njom traje potraga, a u Srbiji je prvi put bio aktiviran amber alert.

PROJURILA VOZILA POD ROTACIJOM: Ka kući gde je poslednji put viđena mala Danka Ilić stižu kola hitne vatrogasne službe 

Dva vozila pod rotacijom upravo su velikom brzinom prošla Banjskim poljem, jureći ka kući gde je poslednji put viđena mala Danka Ilić!

Kako javlja novinar „Novosti“, reč je o vozilima vatrogasne hitne službe, a jedan od radnika koji se bave raščišćavanjem terena rekao je za „Novosti“ da su stigli do otvaranja šahti i da neverovatno brza voda šiklja iz njih.

Policija i vatrogasne službe tokom celog dana raščišćavaju teren oko kuće u Banjskom polju. Kuća kod koje je nestala Danka u jako lošem stanju. Kuća koju čisti bager, a kod koje je nestala malena Danka Ilić (2), prvo je pretražena specijalnom termovizijskom kamerom.

Dva bagera trenutno se nalaze na terenu oko vikendice Ilića u blizini koje je poslednji put viđena mala Danka za kojom se već treći dan traga.Trenutno na iskopavanju terena rade dva bagera zajedno, a kako nezvanično saznajemo, kuća je bila okružena deponijom, pa policija, radi lakše pretrage, čisti ovo područje od đubreta.

Podsetimo, Danka Ilić nestala je u utorak u 13.45 kada je njena majka otišla da sipa vodu starijem detetu. Devojčica je u trenutku nestanka na sebi imala ljubičaste pantalone i maslinasto zelenu jaknu, vezanu kosu.

Danas i juče roditelji su saslušani u policiji u svojstvu svedoka i za sada nisu osumnjičeni.

Proverava se da nije ispod šiblja i granja ostao neki trag

Kako javlja reporterka RTS-a, bagerom se proverava da nije ispod šiblja i granja ostao neki trag koji bi mogao da pomogne u potraz

Bager raščišćava deo oko kuće iz koje je Danka nestala

Na mesto nestanka dvogodišnje Danke došao je bager koji raščišćava deo oko kuće, javlja reporterka RTS-a.

Oko kuće su postavljeni i šatori. Policija blokira prilaz kući, a tu su i vatrogasno-spasilačke ekipe.

Policija i dalje u Banjskom Polju

Kako je na terenu zabeležila ekipa „Novosti“ policijske patrole i dalje su prisutne u selu u kojem je nestala mala Danka Ilić. 

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Ministarstvo unutrašnjih poslova, povodom slučaja nestanka dvogodišnje devojčice Danke Ilić u Banjskom polju, apeluje na medije da ne objavljuju neproverene i netačne informacije jer na taj način ugrožavaju istragu, čiji je cilj da se devojčica što pre pronađe.

Bezbednost i pronalazak devojčice je apsolutni prioritet koji je iznad svih drugih interesa.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno rade na pronalasku devojčice, kao i na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi sa njenim nestankom.

Policija proverava bazne stanice 

Nastavak potrage biće obavljen operativnim putem, nakon što je utvrđeno da se devojčica ne nalazi u okviru od 10 kvadratnih kilometara od mesta nestanka.

Policija će ispitati i ljude koji su se nalazili u blizini neposredno pre ili nakon nestanka devojčice, kako bi se utvrdili detalji koji su potencijalno propušteni tokom tekuće istrage. Takođe je napomenuto da se u toku noći pojavila informacija da je Danka Ilić pronađena, što se ispostavilo kao netačno, piše Tanjug. 

Svi koji su bili u neposrednoj blizini Danke Ilić su pod sumnjom, što ne znači da se smatraju krivim.

U potrazi za Dankom Ilić, čiji je nestanak prijavljen u utorak, učestvovalo je više od 500 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova – Žandarmerija, policija opšte nadležnosti, Uprava kriminalističke policije, Uprava za tehniku, Helikopterska jedinica, Sektor za vanredne situacije, Uprava saobraćajne policije, Policijska uprava u Boru, kao i Gorska služba spasavanja i članovi dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Danka Ilić nestala je u ponedeljak oko 13.45 sati, i u trenutku nestanka na sebi je imala ljubičaste pantalone, maslinastozelenu jaknu i kosu vezanu u rep.

Sistem „Pronađi me“ je u ponedeljak aktiviran prvi put u Srbiji, a kako je navedeno na sajtu pronađime.mup.gov.rs, devojčica ima smeđu kosu, braon oči, a visoka je oko 85 centimetara.

BONUS VIDEO:

GDE JE MALA DANKA? Prošlo je 30 sati, evo šta sve znamo o nestanku dvogodišnje devojčice kod Bora

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst