Policija u Francuskoj održala je danas jednodnevni štrajk pod nazivom „Crni četvrtak“ zahtevajući povećanja plata i poboljšanje uslova rada tokom Olimpijskih igara koje će ove godine biti održane u Parizu.

ТРАЖЕ БОЉЕ УСЛОВЕ РАДА ТОКОМ ОИ: Француски полицајци одржали једнодневни штрајк (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Jutjub/Euronews

Dva najveća policijska sindikata saopštila su da traže bonuse od 2.000 evra i garancije da će na leto, u toku Olimpijskih igara, moći da koriste godišnji odmor, prenosi Euronews.

Pored toga, policajci traže da im država obezbedi čuvanje dece u tom periodu, s obzirom na to da će tada biti na letnjem raspustu.

– Protesti će postati još radikalniji. Zaustavljaćemo i usporavati kontrolu putnika na aerodromima. Na primer, administrativnom osoblju u kabinama umesto dosadašnja tri minuta za provjeru pasoša trebaće 25 minuta, a onda ćete videti kako će šefovi pariških aerodroma početi panično da telefoniraju i traže da svi policajci dobiju posebnu naknadu za rad tokom Olimpijskih igara – rekla je glavna sekretarka sindikata Alijansa Šaifa Butara.

Očekuje se da će na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara 26. jula raditi oko 30.000 policajaca i da će francuska prestonica ugostiti oko 500.000 ljudi.

U toku su pregovori između vladinih i opštinskih službenika, zdravstvenih i transportnih radnika jer se očekuje pooštravanje uslova za rad tokom Olimpijskih igara koje ce se održati od 26. jula do 11. avgusta ove godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

EVROPA PRIPREMA PLAN B ZA UKRAJINU: Hitno se oglasio Orban

EVROPA PRIPREMA PLAN „B“ ZA UKRAJINU: Hitno se oglasio Orban

MAĐARSKA podržava predlog da Evropska komisija napravi novi plan finansiranja Ukrajine umesto onog koji je odbijen na poslednjem samitu EU, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban, koji je na sastanku lidera EU u Briselu sredinom decembra blokirao amandmane na budžet zajednice za 2024-2027. godine koji su predviđali izdvajanje za Ukrajinu 50 milijardi evra.

10. 01. 2024. u 15: 10

Originalni tekst