JEDAN od trojice tinejdžera optuženih za podmetanje smrtonosnog požara u kući u Denveru, koji je podmetnuo iz osvete za ukradeni mobilni telefon, osuđen je u petak na 40 godina zatvora, preneli su danas američki mediji.

ТИНЕЈЏЕР ОСУЂЕН НА 40 ГОДИНА ЗАТВОРА: Застрашујући разлог за подметање пожара у коме је страдало пет особа

FOTO: N. Skenderija

U požaru je poginulo pet muškaraca iz Senegala, Džibril Diol (29), Ađa Diol (23), Khadija Diol (1), Hasan Diol (25) i šestomesečna Hava Baie, a tri osobe uspele su da pobegnu od vatrene stihije skočivši sa drugog sprata kuće kuće, preneo je Ej-Bi-Si njuz.

Gevin Sejmur (19) izjasnio se krivim u januaru ove godine po jednoj tački optužnice za drugostepeno ubistvo zbog svoje uloge u podmetanju požara 5. avgusta 2020. godine, a sudija Okružnog suda u Denveru Karen Brodi osudila ga je na maksimalnu moguću kaznu preneo je dnevnik „Denver post“

„Ovo je tragedija koja je, sigurna sam, za sve koji su pogođeni neshvatljiva jer je rezultirala gubitkom najnevinijih života“, rekla je sudija Brodi, preneo je Tanjug.

Sejmur i još dvojica tinejdžera Kevin Bui i Dilon Zibert, optuženi su za podmetanje požara usred noći u kojem je stradala čitava porodica.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO – ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija I Iran sa zajedničkom budućnošću

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

MEĐUNARODNI DAN ŽENA: Ubrzajte napredak

MEĐUNARODNI DAN ŽENA: Ubrzajte napredak

8. mart je dan kada se širom sveta obeležava Međunarodni dan žena, dan koji je simbol borbe za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca.

08. 03. 2024. u 11:28UN cilj 5

Originalni tekst