Taman kada se činilo da se Karlos Alkaraz vratio na mesto trenutno najboljeg tenisera sveta, pobedivši u nedavnom finalu Indijan Velsa dotad nezaustavljivog i u 2024. godini neporaženog Janika Sinera, Španac je razočarao svoje pristalice (a obradovao sve kojima je Novak Đoković u srcu, jer još neko vreme neće skinuti Noleta sa vrha ATP liste).

ТЕНИСКИ ШОК: Карлос Алкараз изгубио у Мајамију!

FOTO: Tanjug/AP

Alkaraz je, naime, ispao već u četvrtfinalu mastersa u Majamiju.

Na ovom turniru iz serije 1000, na kome je prošle godine već na startu, tačnije u svom prvom meču a drugom kolu nadmetanja, doživeo šok protiv Roberta Karbaljesa Baene (2:6, 1:6), Španac je ovoga puta dogurao malo dalje, ali ne predaleko.

Alkaraz je izgubio od Grigora Dimitrova, veterana iz Bugarske, koji je španskog tenisera pobedio prilično lako i veoma ubedljivo – rezultat je bio 6:2, 6:4.

Grigor Dimitrov i Karlos Alkaraz posle senzacije na mastersu u Majamiju / FOTO: Tanjug/AP

Kako je to pošlo za rukom Dimitrovu?

Najpre, „Karlitos“, kako u domovini zovu 20-godišnje tenisko čudo iz Španije, najmlađeg koji je ikada došao do prvog mesta na ATP listi, igrao je prilično traljavo. A bugarski teniser fantastično koristio svaku ukazanu priliku.

Bilo ih je baš mnogo.

Počev od servisa, koji je na momente bio ispod nivoa za vrhunske tenisere, Alkaraz je omogućavao suparniku da se razmahne onda kada bi, protiv ostalih kvalitetnih igrača, mahom bio u potpunoj defanzivi. 

A kada je Dimitrov osetio da „može“, počeo je da teroriše mladog favorita.

Zapravo, jedini put kada bi se činilo da drugi teniser sveta preti, bilo je kada je Bugarin servirao za 5:2, a Španac napravio brejk bez izgubljenog poena.

– Tad je slao rakete – bio je komentar Dimitrova posle meča o momentima kada bi se Alkaraz „budio“.

Grigor Dimitrov slavi pobedu protiv Karlosa Alkaraza u Majamiju / FOTO: Tanjug/AP

Ali, privremena radost 20-godšnjaka zbog izjednačenja na 4:4 trajala je baš kratko. Em je njegov suparnik osvojio naredni servis-gem, em je potom brejkom, uz samo jedan izgubljeni poen, stavio tačku na ovu senzaciju.

Grigor Dimitrov će u polufinalu mastersa u Majamiju igrati protiv Aleksandera Zvereva, koji je u dva seta nadigrao Fabijana Marožana iz Mađarske.

U drugom polufinalu igraće se derbi, drugi protiv prvog sa ATP liste, Janik Siner protiv Danila Medvedeva.

Kakav će biti vrh ATP liste sada? Ostaje li Đoković prvi?

Imajući u vidu ovo ispadanje Alkaraza u četvrtfinalu, drugoplasirani Španac će od narednog ponedeljka imati 8.645 bodova, što je i dalje prilično daleko od lidera: Novak Đoković će ostati prvi na ATP listi sa 9.725 – ništa nije izgubio ovogodišnjim odustajanjem od mastersa na Floridi, jer ni 2023. tamo nije učestvovao.

Pritom, „Karlitos“ bi mogao da izgubi drugo mesto, ako Siner dođe do nove titule jer bi tada Italijan stigao do 8.710 bodova, čime bi za 65 bodova prestigao svog rivala iz Španije.

Bonus video: Novak Đoković – Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst