ATLETIČARKA novosadske Vojvodine Milica Gardašević osvojila je treće mesto u skoku udalj rezultatom 6,52 metra na mitingu Dijamantske lige u Kini.

СРПСКИ ПОНОС! Милица Гардашевић освојила медаљу на Дијамантској лиги у Кини

Foto: Profimedia

Učenica trenera Marka Milinkova na odličan način je počela sezonu na otvorenom. Posle dva četvrta mesta u ovom prestižnom svetskom takmičenju, u Dohi 2020 i Rimu 2022, Gardaševićeva je uspela da se domogne stepenika na pobedničkom postolju.

Milica je daljinu koja joj je donela treće mesto ostvarila u prvoj seriji, posle koje je imala slabije skokove od 6,44 m i 6,36, uz tri prestupa.

Napravila je naša vedeta, koja ove sezone učestvuje na EP u Rimu i debituje na Olimpijskim igrama u Parizu, prvi korak ka finalu skoka udalj u Dijamantskoj ligi.

Pobedila je daljašica iz Burkine Faso Marte Koala rezultatom 6,68 m, a druga je bila Australijanka Kaneša Burks – 6,59 m.

BONUS VIDEO: Ivana Vuleta nakon svetskog zlata

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst