ODIGRAN je prvi meč grupe C na Evropskom prvenstvu. Slovenija i Danska su podelili bodove pošto je duel u Štutgartu završen rezultatom 1:1.

СРБИЈА ЈЕ ИМАЛА ШТА ДА ВИДИ: Словенија и Данска одиграли невероватан меч на ЕУРО 2024 (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Dok svi u našoj zemlji sa nestrpljenjem očekuju susret Srbije i Engleske, prestale dve reprezentacije iz grupe C su odmerile snage, a razlog za slavlje nije imala nijedna selekcija.

Danska je od starta nametnula napadački stil igre i 17 minuta joj je bilo dovoljno da dođe do prednosti. Jonas Vind je nakon ubacivanja lopte iz auta petom sjajno proigrao Kristijana Eriksena koji je uspeo da se upiše u strelce.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Sudbina je htela da baš vezista Mančester junajteda postigne prvi gol za svoj nacionalni tim na ovom Evropskom prvenstvu. On je pre tačno 1100 dana, baš na kontinentalnom takmičenju, doživeo kliničku smrt, a sad je bio strelac.

Mogao je još jednom da zatrese mrežu Jana Oblaka do odlaska na odmor, ali iz dobre pozicije nije šutirao kako je hteo i lopta je otišla visoko preko gola.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Slovenija je u prvih 45 minuta uglavnom pokušavala da zapreti dugim loptama i iz prekida. Najbolju priliku za „zmajčeke“ imao je Benjamin Šeško čiji udarac iz velike daljine je prozujao pored stative gola koji je čuvao Kasper Šmajhel.

Drugo poluvreme donelo je još više uzbuđenja. „Zmajčeki“ su krenuli da napadaju i stvaraju šanse, ali mreža Kaspera Šmajhela je ostala netaknuta sve do 77. minuta kada je Erik Janža uspeo da postigne gol i donese izjednačenje svojoj reprezentaciji.

Pre toga su izabranici Matjaža Keka propustili nekoliko odličnih prilika preko Andraža Šporara i Benjanima Šeška koji je pogodio i stativu odličnim udarcem iz daljine.

Mogla je i Danska da duplira vođstvo, no Rasmus Hojlund je promašio nemoguće. Sa svega nekoliko metara nije uspeo da pošalje loptu u mrežu rivala, tačnije odlično je intervenisao Jan Oblak.

Kako se odvijalo drugo poluvreme igrači Kaspera Hjulmanda mogu da budu zadovoljni što su ostali neporaženi, pošto su u tom delu meča bili u podređenom položaju.

Ono što je zanimljivo kad je ovaj susret u pitanju je to da je ovo bio prvi nerešen rezultat na ovom EURO 2024, a takođe je prva utakmica na kojoj nije postignuto tri ili više golova.

Podsetimo, u drugom meču grupe C Srbija igra protiv Englske. Taj meč možete da pratite uživo na portalu „Novosti“.

Stadion: „Štutgart Arena“. Gledalaca: 54.000. Sudija: Sandro Šerer (Švajcarska). Strelci: Janža 77 (Slovenija) – Eriksen 17 (Danska).

Slovenija (4-4-2): Oblak – Karničnik, Drkušić, Bijol, Janža – Stojanović (od 67. Verbič), Gnezda Čerin, Elšnik (od 75. Gorenc Stanković), Mlakar (od 75. Celar) – Šporar (od 95. Brekalo), Šeško (od 95. Kurtić).

Danska (3-4-1-2): Šmajhel – Kristensen, Andersen, Vestergard – Ba, Hjulmand (od 89. Dilejni), Hojbjerg (od 83. Norgard), Kristijansen (od 78. Mele) – Eriksen – Vind (od 83. Dolberg), Hojlund (od 83. Poulsen).

Drugo poluvreme: Slovenija – Danska 1:1

90+5′ – Kraj utakmice!

90′ – Utakmica je produžena za četiri minuta.

81′ – Umakao je Šporar odbrani protivnika, ali je pogodio samo spoljni deo mreže nakon šuta iskosa sa desne strane. Ipak, loptu je zakačio Šmajhel.

77′ – GOL SLOVENIJA! Zaslužila je Slovenija da poravna rezultat. Lopta se posle kornera odbila do Erika Janže koji je iz prve tukao i uspeo da matira Kaspera Šmajhela.

FOTO: Tanjug/AP

76′ – Pre kornera je stativu uzdrmao Šeško. Raspalo je po lopti i zadrmao okvir gola. Odmah nakon toga usledio je pogodak.

75′ – Veliku priliku za izjednačenje je propustio Andraž Šporar. Sa svega nekoliko metara je šutirao pored gola posle centaršuta iz slobodnog udarca.

FOTO: Tanjug/AP

67′ – Zapretila je i Slovenija. Tukao je glavom sa nekih sedam metara Gnezda Čerin, no lopta je otišla pored gola, pošto je nije zahvatio onako kako je želeo.

65′ – Neverovatno je da nije rezultat 0:2. Sa svega nekoliko metara gol nije uspeo da postigne Rasmus Hojlund. Odlično je uspeo da interveniše Jan Oblak i spreči fudbalera Mančester junajteda da možda i reši meč.

61′ – U poslednjih nekoliko minuta je dosta mirno na terenu. Danci uglavnom čuvaju loptu i rezultat koji je na snazi od 17 minuta.

55′ – Malo je nedostajalo da Danska povede sa 2:0. U ključnom trenutku je Bijol izbio loptu ispred protivnika. U nastavku akcije nije bilo problema za „zmajčeke“.

52′ – Opasno je zapretio tim Matjaža Keka. Kratak je zamalo bio Jaka Bijol, pa do promene rezultata nije došlo.

51′ – Bunili su se Slovenci kod glavnog arbitra i tražili penal, tačnije da je rukom igrao Janik Vestergard. Ipak, to se nije desilo.

FOTO: Tanjug/AP

50′ – Prvi žuti karton pokazao je sudija Šerer. U njegovoj beležnici našao se Morten Hjulmand, vezista Danske.

46′ – Počelo je drugo poluvreme!

Prvo poluvreme: Slovenija – Danska 0:1

45+1′ – Kraj prvog poluvremena! Danska vodi pogotkom Kristijana Eriksena. Inače, to je pravo malo čudo pošto je vezista Mančester junajteda pre tačno 1100 dana, baš na Evropskom prvenstvu, doživeo kliničku smrt, a sad je strelac.

45′ – Prvo poluvreme je produženo za jedan minut.

38′ – Još jedan korner izveli su Slovenci, no ponovo kao i prethodna dva puta opasnosti po izabranke Kaspera Hjulmanda nije bilo.

28′ – Malo je falilo da Jan Mlakar zatrese sopstvenu mrežu. Eriksen je oštro centrirao, lopta je pogodila Mlakara, ali na njegovu sreću otišla je pored gola.

21′ – Izvela je Slovenija dva uzastopna kornera, ali nijednom nisu uspeli da zaprete Kasperu Šmajhelu.

17′ – DANSKA VODI! Kaznila je Danska promašaj rivala i došla do prednosti. Sjajno je loptu petom ostavio Jonas Vind za Kristijana Erikena kome nije bilo teško da iz odlične pozicije matira Oblaka.

STRELAC Kristijan Eriksen/FOTO: Tanjug/AP

16′ – Malo je falilo da Slovenija povede. Fantastičo je šutirao Šeško sa nekih 20 metara, lopta je prozujala pored stative i dosta sreće imala je skandinavska selekcija.

11′ – Izveo je Erksen slobodan udarac, najviši u skoku bio je Andreas Kristensen, no njegov udarac glavom završio je visoko preko gola koji čuva Jan Oblak.

9′ – Dobar napad Danaca, ali od svega su dobili samo korner iz koga nisu zapretili protivnika, pa tako u uvodnih nekoliko minuta nema ozbiljnih prilika.

3′ – Utakmica prekinula pošto je na travi ostao da leži Rasmus Hojlund. Njega je po nozi zakačio Vanja Drkušić, ali igrač Mančester junajteda se brzo pridigao.

1′ – Počela je utakmica u Štutgartu. Prvi sa centra krenuli su fudbaleri Slovenije.

Sastavi timova:

Slovenija (4-4-2): Oblak – Karničnik, Drkušić, Bijol, Janža – Stojanović, Gnezda Čerin, Elšnik, Mlakar – Šporar, Šeško.

Danska (3-4-1-2): Šmajhel – Kristensen, Andersen, Vestergard – Ba, Hjulmand, Hojbjerg, Kristijansen – Eriksen – Vind, Hojlund.

Anketa

Kakav će biti ishod utakmice Slovenija – Danska

Uoči meča:

Skandinaska selekcija i ekipa koju sa klupe predvodi Matjaž Kek bili su i u istoj grupi u kvalifikacijama za EURO 2024. Obe reprezentacije su imale po 22 boda, ali je zbog boljeg međusobnog učinka Danska završila na prvom mestu.

Meč koji je odigran u „Stožicama“ završen je rezultatom 1:1, dok je na „Parkenu“ u Kopenhagenu bilo 2:1 za domaćina.

Navijači Danske/FOTO: Tanjug/AP

Nema sumnje da će se ovaj duel pamtiti sa posebnom pažnjom i u našoj zemlji, s obzirom na to da su ove dve ekipe naredni rivalu izabranicima Dranaga Stojkovića Piksija na kontinentalnom takmičenju.

Slovenija drugi meč igra protiv „orlova“, a Danska će odmeriti snage sa Engleskom. Ti mečevi su na programu 20. juna.

Podsetimo, utakmica Srbija – Engleska igra se ove nedelje od 21 sat i taj susret možete da pratite uživo na portalu „Novosti“.

Sve što vas zanima vezano za EURO 2024 ste u mogućnosti da čitate u blogu uživo na našem portalu.

BONUS VIDEO: PUNE ULICE SRPSKIH NAVIJAČA: „Orlovi“ će imati veliku podršku protiv Engleske

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst