Prema njegovim rečima, na planu je radio tim ljudi, piše Danas.

– Ono što je za nas važno je da se ono što ćemo izneti večears odnosi na sve ljude. Svi ljudi podjednako moraju u ovome da učestvuju. A suština je jedan projekat „uspešan Srbija“ – kazao je Vučić.

Prema njegovim rečima, preduslov za sve je da sačuvamo mir.

– Borićemo se da sačuvamo mir. Znam da će neki zloupotrebiti moje reči i reći da ćemo nekome nešto da predamo. Nećemo, čuvaćemo svoju zemlju kao i uvek.  U ovakim uslovima i sa  ovakvom geopolitičkom situacijom za nas je od prioritetnog značaja da sačuvamo mir kod nas u regionu. Uprkos tome što smo neretko, s pravom, ljuti na izjave mnogih iz Evrope posebno zbog KiM, Srbija mora da pošalje jasnu poruku da će da nastavi svoj evropski put. Da će reformama da pokuša da ga ubrza čuvajući svoje tradicionalne prijatelje i nezavisnost – naveo je Vučić.

Vučić je rekao da će naš bruto proizvod, na kraju ovog perioda, do 2027. ukoliko sve uradimo, biti 97 milijardi ali da se nadamo i 100 milijardi.

Uložićemo u planirane projekte, kaže, u tri i po godine 18, 8 milijarde evra, uz držanje javnih finansija pod konrtolom.

Plate i penzije

Predsednik Srbije najavio je da će plata u decembru 2024. biti 958 evra., a 2025. prvi put prelazi, kaže 1.000 evra na nivou Srbije.

– Naš je cilj da u decembru 2027. u Srbiji prosečna plata bude više od 1.400 evra – kazao je on.

Za ovo ima, navodi,  nekoliko uslova, a to su planirana stopa rasta 3,5 odsto a naredne tri godine još četiri, kumulativno 20 odsto. Vučić je pozvao privatni sektor da pomogne i najavio bolje uslove života u Srbiji u kojoj će mladi moći da žive bolje.

Kada je reč o penzijama, Vučić je najavio da će u decembru 2027. biti 650 evra.

I minimalna zadara na karaju ovog ciklusa biće, najavljuje 650 evra.

– Imamo mogućnosti da bude i 800 evra ali bi ti destimulišuće delovalo na velike investitore. Ne možemo sa tim da se igramo – kazao je Vučić.

Nezaposlenost do 2027. treba da bude najavljuje Vučić, osam odsto.

– To je najteži zadatak, jer dolazi vreme veštačke inteligencije – objasnio je Vučić.

U Palati Srbija su članovi vlade i brojni gosti, rudari Resavice i iz Bora, deca sa retkim bolestima, privrednici…

Plan, kako je najavljeno, predviđa šest prioriteta: podizanje životnog standarda građana, ubrzanu modernizaciju zemlje, razvoj infrastrukture, zatim industrijalizaciju, poljoprivredu i životnu sredinu, integralni razvoj i Ekspo 2027.

Originalni tekst