Betadanas 21:45

Maksimović (NS): Novi Sad Foto: Parohijski dom

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Novi Sad Aleksandar Maksimović rekao je večeras da je Novi Sad „evropska prestonica betona“, a da su najveći problemi urbicid, manjak obdaništa i osnovnih škola.

On je istakao i da će sledeća gradska vlast u Novom Sadu, posle lokalnih izbora 2. juna, zavisiti od koalicije „Volim Novi Sad – Narodna stranka – Dveri – Pokret Živim za Srbiju“ koja „neće dati većinu SNS-u“.

„Ogroman problem je i korupcija i Novi Sad više ne sme da bude ‘Srpski Medeljin’, nego mora ponovo da bude ‘Srpska Atina’. Zalažem se da Novi Sad ponovo postane centar kulture, sporta i tolerancije“, rekao je Maksimović za „Srbin info“.

Ocenio je da je Generalni urbanistički plan (GUP) 2030. „katastrofalan“, predviđa projekat „Novi Sad na vodi“, a izbrisani su parkovi kojih je trebalo da bude sedam.

Maksimović je najavio da će na prvoj sednici novosadskog parlamenta posle konstituisanja nove gradske vlasti tražiti poništavanje GUP-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Povezane vesti

Najnovije

Izbori 2024

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.

Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.

– Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Originalni tekst