Pokret Kreni – Promeni učestvovaće 2. juna na lokalnim izborima u Beogradu, saopštio je direktor kampanja tog pokreta Savo Manojlović.

„Krećemo, menjamo, pokret Kreni – Promeni doneo je odluku da izlazi na beogradske izbore“, rekao je Manojlović.

Bravo @KPromeni @SavoManojlovic pic.twitter.com/ADoQb7BWo7

— Ivan Kljajić (@ivankljajic_) April 24, 2024

„Ključni problemi ovog momenta nisu preseljenje birača u Beogradu, nisu ni mediji koji su zatvoreni, nisu ni to što su ove teme koje su zatvorile sve teme običnog čoveka. Čini mi se da nije ni to što živimo u jednom od najzagađenijih gradova, nije ni to što živimo u gradu sa najvišim stepenom korupcije. Meni se čini da su ključni problemi Beograda apatija koju osećamo i kada nas ljudi pitaju što smo se sada odlučili na ovaj korak, odlučili smo se jer možemo da napravimo promenu u Beogradu“, rekao je Manojlović.

A da li će pokret Kreni – Promeni učestvovati i na izborima u drugim gradovima, znaće se narednih dana, najavljuje Manojlović.

„Ne znam šta će se promeniti do 2. juna, a nadam se da ćemo 2. juna promeniti stvari u Beogradu. Obavezuje me to što nisam iz Beograda, zato što me je ovaj grad prigrlio i toliko toga mi dao, da osećam obavezu da mu nešto vratim“, poručio je on.

Prema njegovim rečima, kada je veći deo opozicionih stranaka okupljenih u koaliciji „Srbija protiv nasilja“ odlučio da izađe na izbore, bojkot je postao besmislen.

Lista će se zvati „Jasan Beograd – Kreni promeni – Savo Manojlović“.

On je rekao da veruje da će taj pokret uspeti da pobedi apatiju kod građana i probudi energiju koju je pokazao u zaštiti zelenih površina u gradu i kada je zaustavio Rio Tinto.

„Očekivati da ova vlast da fer izborne uslove je isto kao i očekivati da mesar postane vegetarijanac“, rekao je Manojlović.

Podsetimo, list „Nova“ je prošlog meseca objavio da se Savo Manojlović i lider Novog DSS-a Miloš Jovanović, prema mišljenju stručnjaka, uklapaju u fotorobot idealnog kandidata za gradonačelnika Beograda.

„Ako se desi da Savo Manojlović izađe na izbore, opozicija treba da ga poljubi zbog toga – da bi izvukao te demotivisane birače, a i on je neko novi na političkoj sceni“, izjavio je početkom aprila politikolog Boban Stojanović.

Dobrica Veselinović iz Zeleno-levog fronta potvrdio je juče za medije izjavio da je u kontaktu sa Savom Manojlovićem.

„Ja bih voleo da to bude zajednički opozicioni nastup, ali doneće odluku za koju smatraju da je najbolja, mi ćemo tu odluku poštovati“, rekao je Veselinović.

Post Views: 51

Originalni tekst