Rumunija i Ukrajina igraju prvi meč grupe D na Evropskom prvenstvu u fudbalu a prenos možete uživo da pratite uz portal „Novosti“.

РУМУНИЈА - УКРАЈИНА: УЕФА због лукавства Срба променила правило усред ЕУРО 2024!

FOTO: Tanjug/AP

Rumunija – Ukrajina, početak u 15 časova

Ovo je prvi meč grupe E, u kojoj su još i Belgija i Slovačka, koje se sastaju od 6 popodne.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Uoči meča Rumuna i Ukrajinaca, UEFA je donela odluku da se zabranjuje unošenje ruske zastave na tribine kada se o ovom meču radi, a nedugo zatim, za rusku novinsku agenciju RIA Novosti, evropska kuća fudbala je potvrdila da će ta zabrana važiti za sve ukrajinske mečeve na ovom šampionatu.

Razlog?

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Naravno, aktuelna ratna zbivanja u Ukrajini, te odnosi na relaciji Rusija – Ukrajina, sasvim su dovoljni da se ruske zastave ne nađu na utakmicama na kojima Ukrajinci igraju na Evropskom prvenstvu, ali dosadašnjim pravilom zapravo je bilo omogućeno da se unose bilo koje zastave država na mečeve EURO 2024, a ne samo zemalja-učesnica pojedinog meča.

Međutim, posle velikoalbanskih ispada na utakmici Albanija – Italija, uplašena da bi Srbi mogli da donesu transparente „Kosovo je Srbija“, UEFA je najpre napravila skandal: naložila Fudbalskom savezu Srbije da obavesti srpske navijače da na stadion mogu da se unose samo srpske državne zastave.

Pribegle su tada lukavstvu pojedine pristalice naše reprezentacije, pa su redarima pokazivali rusku zastavu kao srpsku (raspored boja je isti, s tim što je na srpskoj trobojka sa crvenom bojom na vrhu, plavom u sredini i belom dole, a kod Rusa obrnuto, zastava je belo-plavo-crvena) i – tako se bez problema ulazilo na tribine, jer Nemci nisu mnogo obraćali pažnju na grb.

Na tribini stadiona u Gelzenkirhenu su se zastave normalno postavljale, na iznenađenje mnogih, a veliku radost Rusa.

Srpski navijači sa ruskom i srpskom zastavom na meču Srbija – Engleska na EURO 2024 / FOTO: Screenshot / UEFA

Zbog toga je UEFA donela hitnu odluku da se i zvanično „zabranjuje unošenje ruskih zastava na meč Ukrajina – Rumunija“ kao i na sve potonje utakmice Ukrajinaca na ovom prvenstvu.

Inače, brojni Rusi su bili oduševljeni potezom srpskih navijača, o čemu svedoče i njihovi krajnje pozitivni komentari na najvećim ruskim internet sajtovima.

Brojne pozitivne reakcije Rusa na potez Srba / Screenshot / Šampionat

Ako vas Evropsko prvenstvo u fudbalu zanima, sve ono najvažnije i najzanimljivije sa njega – pratite na posebnoj stranici portala „Novosti“ posvećnoj EURO 2024.

Bonus video: TUČA NAVIJAČA NA EURO 2024: Albanci napali srpske navijače, ali kada se čulo „Juriš!“ – nisu se dobro proveli

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst