Ukoliko je neko, gledajući današnji raspored, procenio da prva utakmica na programu neće biti toliko atraktivna za gledanje, i odlučio da će svoje slobodno vreme iskoristiti na bolji način, prevario se. Iako se na papiru nije mogao očekivati spektakl, na susretu Rumunije i Ukrajine viđena je prava goleada, neočekivano ubedljiv poraz blagih „favorita“ i dva najlepša gola u dosadašnjem toku turnira.

Reprezentacija Rumunije savladala je Ukrajinu rezultatom 3:0 u prvom kolu grupe E na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Prvi minuti meča protekli su bez većeg intenziteta. Ukrajina je očekivano imala inicijativu, međutim, osim nekoliko polušansi, nije bilo opasnijih prilika. Sve do 30. minuta kada je Nikolae Stanču sa dvadesetak metara poslao bombu koja je završila tik ispod prečke ukrajinskog golmana Matvijenka.

Rumunija je do kraja prvog poluvremena, u 39. minutu, mogla i da duplira prednost, ali je šut Stančua iz kornera zaustavila prečka.

Fudbaleri Rumunije su pitanje pobednika na ovom meču rešili početkom drugog poluvremena, u razmaku od samo četiri minuta. Najpre je Marin snažnim udarcem sa više od 20 metara savladao nesigurnog Lunjina, a četiri minuta kasnije je Draguš, posle dodavanja Mana, sa nekoliko metara poslao loptu u mrežu za konačnih 3:0.

U drugom meču ove grupe danas će se sastati Belgija i Slovačka.

Rumunija će u drugom kolu igrati protiv Belgije, a Ukrajina protiv Slovačke.

Post Views: 6

Originalni tekst