Dve nedelje su prošle otkako je Simona Halep oslobođena optužbi da je igrala dopingovana, a Rumunka se već vraća na teren. Bivša šampionka Vimbldona i Rolan Garosa je odmah dobila vajld kard za VTA 1.000 u Majamiju, ali nije imala sreće na žrebanju.

ПОВРАТАК НА ТЕРЕН: Симона Халеп игра у Мајамију

Foto: Profimedia

Prva rivalka će biti Paola Badosa, nekadašnji broj 2, a već druga bi mogla da bude Arina Sabalenka, sadašnji broj 2.

– Malo se plašim kako će izgledati moj povratak, na kome nivou će biti moja igra – istakla je 32-godišnja Halepova kada je dobila smanjenje kazne sa četiri godine na devet meseci. Ali kako je već izdržala znatno više, odmah može na teren – rekla je Halep.

Simona je suspendovana posle Ju-Es opena 2022. godine, što je bio i njen poslednji turnir. Bila je optužena za doping, ali se na kraju ispostavila da nije bila kriva.

Oslobođena je optužbe da je namerno uzela zabranjenu supstancu, već je utvrđeno da je istu dobila u Akademiji Muratoglu gde je tada trenirala. Još se ne zna da li će neko biti kažnjen zbog toga, možda lekar koji joj je preporučio pomenutu supstancu, niti se zna da li će ona tužiti nekoga.

– Nikada nisam bila tako dugo van takmičenja, ali moj cilj je da ponovo budem među najboljima. Nikada nisam razmišljala o povlačenju i znala sam da ću imati novu šansu – objašnjava.

Koliko je Simona željna takmičenja, najbolje govori njena odluka da se ekspresno spremi za Majami, za samo jedan turnir na betonu, jer sledi sezona na šljaci.

Lako se može dogoditi da se na ovoj podlozi spremala za samo jedan meč, verovatno to deluje i neracionalno, ali Rumunka pre svega želi da ponovo drži reket u ruci.

Bonus video POSLE 7 GODINA PENZIJE Ana Ivanović se vratila tenisu – Nadalova sestra poslala poziv

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst