Vladajuće albanske stranke u Bujanovcu potpisale su sporazum o postizbornoj koaliciji, saopštio je danas predsednik Partije za demokratsko delovanje (PDD) i poslanik u Skupštini Srbije Šaip Kamberi, navodeći da je tako „stvoren front ujedinjenja Albanaca”.

PDD je sa Demokratskom partijom Nagipa Arifija i Pokretom za demokratski progres, na čijem je čelu Šćiprim Musliu, potpisala sporazum o postizbornoj koaliciji, objavio je Kamberi na Fejsbuk profilu, prenosi N1.

“Ovo je važan korak i jaka zajednička saradnja kako bi se obezbedilo dobro upravljanje u našoj opštini. Naš sporazum ima za cilj borbu protiv diskriminacije, za socijalni razvoj, ravnopravnosti i privredni i društveni razvoj”, naveo je Kamberi.

Kamberi je dodao da će te tri stranke, koje su u protekle četiri godine bile na vlasti bez srpskih predstavnika, i dalje biti posvećene „stvaranju otvorenog i demokratskog okruženja, dajući značaj slobodnim, fer i transparentnim izborima”.

“Za nas je poštovanje birača i učesnika na izborima neosporno. Vera u našu nacionalnu istoriju, značaj međustranačke saradnje i posvećenost stabilnosti i razvoju naše opštine su stavovi koji nas vode na ovom putu ka albanskom frontu za Bujanovac“, naveo je Kamberi.

Van tog “fronta” za sada ostaju albanske stranke koje će činiti, prema najavama, jedinstvenu izbornu listu koju će predvoditi Alternativa za promene na čijem je čelu u Bujanovcu Arber Pajaziti.

Najavljeno je da će na toj listi biti i Pokret za Bujanovac i Albanska demokratska unija.

Kako za sada stvari stoje, Srbi će ići u četiri kolone, naveli su izvori FoNeta u Bujanovcu.

Jednu listu predvodi Srpska napredna stranka i na njoj je i bivši predsednik te opštine Stojanča Arsić, koje je do skoro predvodio listu sa Socijalističkom partijom Srbije.

Drugu listu predvodi Narodni pokret Srbije na čelu sa Sašom Arsićem.

Na trećoj listi su dugogodišnji opozicionari iz Bujanovca Goran Tašković, koji je nekada bio na čelu Demokratske stranke, i Nenad Tasić, koji je bio na čelu Srpskog pokreta obnove. Četvrta je lista Miše Vacića iz Srpskie desnice.

Post Views: 22

Originalni tekst