DUGOGODIŠNjI urednik sportske rubrike „Večernjih novosti“ Jovan Ciga Sekulić ispraćen je danas na kremaciju na Novom groblju u Beogradu.

ПОСЛЕДЊЕ ЗБОГОМ НАШЕМ ЦИГИ: Легенде Партизана и Звезде заједно испратиле на вечни починак Јована Секулића, чувеног спортског новинара

I. Marnković

 Od našeg kolege, legendarnog sportskog novinara, oprostili su se, pored porodice, mnogobrojne kolege, sportski radnici, prijatelji.

Kakav je, i koliki trag iza sebe ostavio naš Ciga, potvrđuje i činjenica da su jedan pored drugog stajale legende Partizana i Zvezde Dragan Džajić, Nenad Bjeković, Vladimir Petrović Pižon, Boško Đurovski, Zoran Bata Mirković, Ljubiša Tumbaković…

Sekulić je preminuo prošlog petka u 71. godini. Novinarstvom je počeo da se bavi 1974. godine. Profesionalac od glave do pete, poseban pečat je ostavio izveštavajući sa mnogobrojnih fudbalskih događaja širom planete.

Tokom bogate karijere radio je, pored naših „Novosti“, i u dnevnim listovima „Sport“, „Blic“, „Glas javnosti“.

Posledne dve decenije svoje blistave karijere proveo je u „Večernjim novostima“ – urednik sportske rubrike našeg lista bio je gotovo 10 godina, a obavljao je i poslove pomoćnika glavnog urednika.

Iza sebe je ostavio suprugu Radu i ćerku Marinu, koja je nastavila očevim stopama, s obzirom na to da radi na televiziji Arena sport.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst