Poslanici najjače opozicione koalicije Srbija protiv nasilja umesto u sali, položili su zakletvu u holu Skupštine prilikom konstituisanja saziva izabranog 17. decembra, i poručili da nastavljaju borbu u parlamentu, te da su izvojevali prvu pobedu time kako je brzo proglašena pausa u konstitutivnoj sednici.

Marinika Tepić, poslanica SSP navela je da je u skupštini Srbije bilo jako policijsko obezbeđenje, koje se stavilo u službi Gašića, Vučića i da onemoguavaju narodnim poslanicima da se kreću kroz Skupštinu.

„Sve je kao da smo u vanrednom, gotovo ratnom stanju“, rekla je Tepićeva i dodala da se ništa ne zna , ni kada će biti nastavak sednice , ni ko će biti predsednik.

Miroslav Aleksić je dodao da će učiniti sve da se lopovi koji su pokrali izbore i uzurpirali mandate nažu u zatvoru . Zato su kako je rekao doveo polcju u parlament.

„Što se nas tiče nastavljamo borbu ovde u parlamentu“, rekao je Aleksić,a Radomir Lazović je dodao da je to što je sednica već završena prva pobeda opozicije.

Dodao je da se u Srbiji desila najbrutalnija krađa izbora i da zato opozicija zahteva da se izbori ponište. Dodao je i da vlast zna da je pokrala izbore i da je zato oraniovala policiju i njen performans na galeriji parlamenta (transparent o nekadašnjoj vlasti DOS-a).

Originalni tekst