Nemačka policija saopštila je danas da će biti pokrenute krivične prijave protiv sedmoro srpskih i jednog engleskog navijača, zbog učestvovanja u jučarešanjoj tuči u Gelzenkirhenu pre početka utakmice Engleske i Srbije, prenosi Gardijan.

Nasilje u centru Gelzenkirhena, izbilo je nekoliko sati pre početka utakmice, nakon što su engleski navijači pokušali da uđu u bar pun navijača Srbije, saopštila je danas policija.

Policija procenjuje da je ukupno 150 ljudi učestvovalo u incidentu, pri čemu su nekoliko navijača i minimum jedan policajac zadobili teže povrede glave.

Jedan engleski navijač bio je nakon tuče zbrinut u bolnici, ali je samoinicijativno otpušten kako bi prisustvovao utakmici.

„Navijačka grupa iz Sebije se nalazila u restoranu, a onda je veća grupa engleskih navijača pokušala da uđe. I to je upravo ono što je izazvalo spor“, rekao je šef policije u Gelzenkirhenu Peter Bot.

„Ono što za sada ne možemo znati jeste da li Srbi nisu dozvoljavali ulazak u restoran Englezima, ili su Englezi provocirali Srbe. Naravno, teško da se ovo posle može osvetliti. Činjenica je da je, kada su pokušali da uđu u pab, odmah došlo do fizičkog sukoba“, rekao je on.

Bot je potom rekao da će biti pokrenute krivične prijave protiv osmoro navijača i da će učesnicima u neredima biti zabranjen ulaz na stadione.

Post Views: 23

Originalni tekst