Utakmica Slovenije i Danske završila se baš onako kako su navijači Srbije i priželjkivali – nerešeno, rezultatom 1:1.

Delovalo je na početku utakmice u Štutgartu da je Danska ubedljivo bolji protivnik. Povela je već  17. minutu, nakon Vindove lucidne asistencije petom za Kristijena Eriksena, koji je potom savladao Jana Oblaka i samo još jednom pokazao svoju klasu.

Iako je do kraja prvog poluvremena Danska imala još nekoliko veoma izglednih šansi, na pauzu je otišla s minimalnim, ali potpuno zasluženim vođstvom. Gotovo ništa Slovenci nisu pokazali. Rano su primili gol, što ih je nakratko trgnulo, ali je svaki pokušaj da zaprete Šmajhelu završen neslavno, često zbog početničkih tehničkih grešaka. Jedinu pravu šansu Slovenija je imala neposredno pre primljenog gola, kada je Benjamin Šeško snažno šutirao iz velike daljine.

U drugom poluvremenu su obe ekipe podigle intenzitet igre, da bi u 76. minutu Šeško uputio projektil ka Šmajhelovom golu, i umalo poravnao rezultat. Samo minut kasnije, nakon dobro izvedenog kornera, lopta se iz šesnaesterca Danaca odbila i legla pravo na nogu Erika Janže, koji je, uz pomoć Julmlanda, poslao bombu u Šmajhelov gol.

Slovenija je do kraja utakmice imala još nekoliko prilika da dođe do potpunog preokreta, pre svega preko Šporara koji je u 81. minutu pogodio spoljni deo mreže, ali su Danci nekako odoleli pritisku.

Ovakav rasplet utakmice između Slovenaca i Danaca znači da bi, pod uslovom da Englezi opravdaju ulogu favorita u sve tri utakmice, Srbiji za prolazak dalje bila dovoljna pobeda nad Slovencima i nerešeno s Dancima, ili obrnuto. Naravno, još povoljniji bi bio ukoliko bi Srbija večeras savladala Sautgejtovu selekciju.

Naredni utakmicu Danska će odigrati za četiri dana, i to protiv Engleske, dok će Slovenci istog dana koplja ukrstiti sa Srbijom.

Post Views: 8

Originalni tekst